Grubješić, Krkobabić i Mrkić neće na propitivanje

Skupština Srbije

Grubješić, Krkobabić i Mrkić neće na propitivanje

Politika -
Svakog poslednjeg četvrtka u mesecu od 16 do 19 sati poslanici mogu da iskoriste institut postavljanja poslaničkih pitanja

BEOGRAD - Vlada Srbije obavestila je danas Skupštinu Srbije da sutrašnjem popodnevnom delu sednice, na kome će poslanici "propitivati" članove vlade, neće prisustvovati Suzana Gruješić, Jovan Krkobabić i Ivan Mrkić.

To saopštenje je usledilo nakon što je predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, pošto su poslanici LDP negodovali što nisu ranije obavešteni o tome ko će od ministara sutra doći u parlament, saopštio da će tom delu sednice prisustvovati svi članovi kabineta Ivice Dačića.

Prema Poslovniku o radu parlamenta, svakog poslednjeg četvrtka u mesecu od 16 do 19 sati poslanici mogu da iskoriste institut postavljanja poslaničkih pitanja.

Saopštenje je poslanicima pročitala predsedavajuća sednicom Vesna Kovač.

Prethodno je poslanik LDP Bojan Đurić protestovao što poslanici nisu obavešteni ko će od ministara doći, navodeći da opozicija, a naročito njegova stranka, nemaju nameru da učestvuju "u tom cirkusu" ukoliko ne bude unapred poznato u kakvom sastavu će vlada doći.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track