MINISTARKA KISIĆ: Pomoć onima koji zapošljavaju osetljive grupe, primena zakona za 9 meseci
Foto: Printscreen

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

MINISTARKA KISIĆ: Pomoć onima koji zapošljavaju osetljive grupe, primena zakona za 9 meseci

Politika -

BEOGRAD - Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je da Predlog zakona o socijalnom preduzetništvu reguliše tu oblast kao poseban način poslovanja."Ovaj zakon zasniva se na širem konceptu socijalnog preduzetništva a podrazumeva da se ne uvodi nova pravna forma, već da status socijalnog preduzetništva može steći preduzetnik, privredno društvo, zadruga, udruženje u oblasti sporta, udruženje u drugim vrstama delatosti, fondacije i drugo pravno lice koje može ispuniti uslove propisane ovim zakonom", rekla je ministarka u Skupštini Srbije.

Dodala je da zakon predviđa pružanje aktivne podrške države onima kojima je potrebna dodatna podrška kako bi se ravnomerno uključili u sve životne tokove.

Kisić je pojasnila da su društveno osetljive grupe teže zapošljiva lica i druge kategorije, kao na primer žene sa sela, žrtve nasilja, osobe sa invaliditetom.

Predlogom zakona predvidjene su različite mere usmerene na podršku zapošljavanju ovih kategorija, rekla je Kisić.

Zakon stupa na snagu osmog dana od objavljivanja u Službenom glasniku, ali će se primenjivati tek nakon devet meseci, jer je toliko potrebno Agenciji za privredne registre da prilagodi svoja softverska rešenja, rekla je ministarka.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track