MILO SE PREPOZNAO KAO ŠEF ZVICERA: Vulin o pripremi atentata: Mislite da politički šef ne vidi Vučića kao najveću prepreku?
Foto: EPA/Boris Pejović, Privatna Arhiva

politika

MILO SE PREPOZNAO KAO ŠEF ZVICERA: Vulin o pripremi atentata: Mislite da politički šef ne vidi Vučića kao najveću prepreku?

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksadnar Vulin rekao je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić politički cilj vođe crnogorskog kavačkog klana Radoja Zvicera, a da je Evropol upozorio Srbiju da je atentat spreman za prvu polovinu ovog meseca.

Aleksandar Vulin
foto: Printscreen RTS

- Aleksandar Vučić nije čovek koji se bavi kriminalom da bi učestvovao u mafijaškim obračunima, već se isključivo bavi politikom - kazao je Vulin tokom gostovanja na TV Pink. Komentarišući izjavu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića u kojoj je odbacio da ima veze sa navodima o atentatu na Vučića, Vulin je rekao da Đukanović nikada nije pomenut u tom kontekstu, ali da se on sam "prepoznao kao šef Radoja Zvicera".

- U Crnoj Gori koja ima birača nešto manje nego Novi Beograd niko nije primetio da su formirana dva najmoćnija evropska klana - kavački i škaljarski. Nije to primetila bezbednosna agencija, policija niti politika. Ne bi Zvicer postojao da nije bilo političkog šefa - dodao je Vulin.

On je naveo da će Radoje Zvicer "morati da beži i da se skriva", a da mu je zbog toga kriv Aleksandar Vučić.

- Zar mislite da politički šef ne vidi Aleksandra Vučića kao najveću prepreku na Balkanu. Vučić je uništio najmoćniji i najsuroviji klan u Evropi. Evropol je rekao da su ostali zgroženi kad su videli šta su Veljko Belivuk i Marko Miljković radili - naglasio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track