PREDSEDNIK VUČIĆ: Cene svih naftnih derivati moraće da rastu, jer to uopšte ne zavisi od nas
Foto: Pink Printscreen

građani ne treba da brinu

PREDSEDNIK VUČIĆ: Cene svih naftnih derivati moraće da rastu, jer to uopšte ne zavisi od nas

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da cene energenata rastu svuda u svetu i da će i u Srbiji cene svih naftnih derivati morati da rastu, jer to uopšte ne zavisi od nas, kao i cena gasa.

On je u izjavi za Pink iz Kruševca naglasio i da je zahvalan portparolu Kremlja Dmitriju Peskovu koji je rekao da će zabrinutost Srbije zbog plaćanja gasa u rubljama biti prioritet za Rusiju.

"Hvala Peskovu na tome, jer su ruski mediji objavili čim sam rekao da je za nas problem plaćanje u rubljama, zbog nestabilnosti valute. Hvala Peskovu na brizi i nadam se da ćemo i to uspeti da rešimo", rekao je Vučić.

Na pitanje da li građani treba da brinu zbog nestašica roba i kako to da mi imamo, a drugi nemaju Vučić je rekao da su nam nešto dali Bog i vredne ruke seljaka, a za nešto se snalazimo.

On je istakao da imamo dovoljno i šećera i soli i svega ostalog, kao i da je rešen problem nabavke mleka u prahu i svih drugih vitalnih proizvoda i da ljudi ne treba da brinu.

Na pitanje kada je odlučio da se povećaju robne rezerve, Vučić je naveo da je to bilo u novembru i početkom decembra, ali i da je trebalo ranije. Napominje i da Kina pojačava nabavku uglja da bi sprečili dalji strhoviti rast cene električne energije.

"Građani ne treba da brinu, ali ne mogu da se smejem, nije mi do toga. Nadam se da će biti dovoljno mudrosti da se završi sukob i taj jezik koji nema veze sa diplomatskim jezikom i državama i kompanijama", rekao je Vučić i istakao da nikada nije video tu vrstu histerije, uključujući i sve strahote korone.

On je izrazio bojazan da sve ovo što se dešava nije ni blizu onog sto smo videli i kako kaže "plašim se da sam u pravu, ali nadam se da nisam".

Podsetimo, Vlada je pre dve nedelje donela novu uredbu kojom su uspostavljene nove cene goriva na benzinskim pumpama širom Srbije. Kako glasi, odluka će trajati mesec dana, a novi cenovnik formiraće se svakog petka u 15 h.

Cena koja je trenutno na snazi i biće danas do 15 h litar evrodizela košta 187,3 dinara, a benzina BMB 95 premium 176, 1 dinar.

(Kurir.rs/TV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track