11:17

Draško Aćimović i Miroslav Stojanović o mogućim pregovorima Ukrajine i Rusije u Beogradu

ukrajinska kriza

PREGOVORI RUSIJE I UKRAJINE U BEOGRADU! Bivši počasni konzul Aćimović: Srbija je zemlja koja je SPOSOBNA to da izvede

Politika -

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da bi pregovori sa Ukrajinom mogli da budu održani i u Beogradu.

Direktna runda razgovora Rusije i Ukrajine u Istanbulu je danas završena. Ukrajinski pregovarač i savetnik predsednika Volodimira Zelenskog Mihajlo Podoljak rekao je kako će o mirovnom dogovoru s Rusijom odlučivati Ukrajinci na referendum.

Da li su mogući pregovori u Beogradu šansa da Srbija pokaže svoju neutralnost? Da li sastanak zaraćenih strana u Beogradu može Srbiji da donese novi pritisak?

Na sva ova pitanja odgovor su dali u emisiji "Usijanje" na Kurir televiziji bivši počasni konzul Ukrajine u Austriji Draško Aćimović i bivši dopisnik iz Nemačke Miroslav Stojanović.

Usijanje dana
foto: Kurir Televizija

PRATITE USIJANJE UŽIVO KLIKOM NA OVAJ LINK!

- Mislim da sam ja to i predložio odmah na početku sukoba, bilo bi dobro da Srbija bude realizator pregovora. Imamo šansu da to napravimo. Apelovao bih na Vladu da napravi taj iskorak da organizuje pregovore. Nije važno samo mesto pregovora, mi treba da predložimo nešto što će promeniti sliku Srbije u svetu. Ako smo mi taj posrednik u pregovorima, trebaju nam ljudi koji bi nam pomogli. Mi se borimo za svoju poziciju ovde, Srbija ima veliku šansu da pokaže svetu da smo jedna humana zemlja - rekao je Aćimović.

Usijanje dana, Draško Aćimović
foto: Kurir Televizija

- Ovo bi za Srbiju bila sjajna stvar, ali još smo daleko od toga da se preseče konopac. Turska je sad u nekoj vrsti prednosti, svaki detalj je dosta važan. Ništa se ne preseca u jednom času i sva ta priča da će se to rešiti susretom dva predsednika, ne ide baš tako. Ovo bi za nas bio veliki politički uspeh, ali skeptičan sam. Ipak mislim da Ukrajinci ne postupa samostalno kao Rusija na primer. Na neki način, Ukrajincima se saopštava šta bi trebalo da prihvate - kaže Stojanović.

Usijanje dana, Draško Aćimović
foto: Kurir Televizija

Voditeljka Jelena Pejović podsetila je da je Beograd već jednom bio domaćin pregovora 2014 godine između SAD i Rusije.

- Biće jako puno sastanaka operativnih. Ja ne verujem da ovo trenutno što se dešava neki veliki prekid vatre. Što se tiče logistike Srbija je jako sposobna zemlja i dovoljno smo jaki - rekao je Aćimović.

Usijanje dana, Draško Aćimović
foto: Kurir Televizija

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

10:57

MINIRAJU BRANE KAKO BI POPLAVILI KIJEV AKO RUSI UĐU U GRAD!? Stanojević upozorava na veliku katastrofu BIĆE NESAGLEDIVIH POSLEDICA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track