RAZDOR U PRIŠTINI ZBOG SLUŽBENOG PUTA U VAŠINGTON: Kurti jedini nije bio, a išla bi i Vjosa Osmani! Ko će da čekira kartu
Foto: EPA/ANTHONY ANEX, Armend NIMANI / AFP / Profimedia

čarka u prištini

RAZDOR U PRIŠTINI ZBOG SLUŽBENOG PUTA U VAŠINGTON: Kurti jedini nije bio, a išla bi i Vjosa Osmani! Ko će da čekira kartu

Politika -

Kurti jedini kosovski lider koji dosad nije bio u zvaničnoj poseti SAD

PRIŠTINA - Između premijera Aljbina Kurtija i predsednice Vjose Osmani u toku je razdor oko toga ko će predstavljati Kosovo u Vašingtonu na potpisivanju finansijskog sporazuma sa američkom agencijom "Milenijum čelendž korporejšn" (MCC), saznaje Albanijan post.

SRBE MRZI IZ DNA DUŠE, SANJA VELIKU ALBANIJU I MOŽDA ĆE BITI PREMIJER, A ŽIVI NA ŽENINOJ GRBAČI: Ovo je Kurtijeva gospođa Norvežanka, a tek njega da vidite kao mladoženju! Pogledajte na kojoj ruci nosi burmu (FOTO)

Kako navodi taj medij, izvori unutar vlade potvrdili su da Kurti ceremoniju potpisivanja sporazuma sa MCC u Vašingtonu vidi kao dobru priliku za posetu Sjedinjenim Državama.

Aljbin Kurti, Vjosa Osmani
foto: Albanian post printscreen

Kurti je jedini kosovski lider koji do sada nije bio u službenoj poseti SAD. Međutim, kako navode izvori Albanijan posta, i Osmani želi da ide u Sjedinjene Države na potpisivanje tog sporazuma. Za sada još ne postoji dogovor ko će od dvoje kosovskih lidera prisustvovati potpisivanju ugovora.

"Milenijum čelendž korporejšn" zahteva da se sporazum ratifikuje u Skupštini, što ide u prilog Kurtijevim argumentima, kao premijera i predsednika najveće parlamentarne stranke. Iako je već dva puta najavljivao svoju službenu posetu Sjedinjenim Američkim Državama, Kurti je još uvek nije realizovao, podseća Albanijan post.

Kurir.rs/Kosovo online/Albanian post

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track