TREĆI JE DAN KAKO BRANKO NIJE S NAMA I SVE LIČI NA KOŠMAR: Komemoracija Rasimovom saborcu Gogiću, porodica neutešna (FOTO)
Foto: FoNet/Aleksandar Barda

poginuo u nesreći kod ražnja pet dana pred 45. rođendan

TREĆI JE DAN KAKO BRANKO NIJE S NAMA I SVE LIČI NA KOŠMAR: Komemoracija Rasimovom saborcu Gogiću, porodica neutešna (FOTO)

Politika -

Poslednje minute proveo uz ljude koje je voleo, Rasim je bio neizostavni deo njegove porodice...

BEOGRAD - U svečanoj sali opštine Vračar održana je komemoracija nastradalom predsedniku Izvršnog odbora Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Branku Gogiću

Osim porodice, komemoraciji je prisustvovao veliki broj prijatelja, javnih ličnosti i političara, kolega.

Na komemoraciju je došao i lider SPS Ivica Dačić koji je udovici izjavi sačešće.

Prisustvovala je i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija i potpredsednica SDPS Tatjana Matić, državni sekretar u ministarstvu privrede Dragan Stevanović, poslanica SDPS Jasmina Karanac, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović...

Branko Gogić, Komemoracija
foto: FoNet/Aleksandar Barda

Komemoracija Branku Gogiću, direktoru preduzeća Emisiona tehnika i veze i funkcioneru SDPS, koji je poginuo prekjuče u teškoj saobraćajnoj nesreći, u kojoj je teško povređen i predsednik SDPS i bivši ministar Rasim Ljajić, u svečanoj sali opštine Vračar počela je minutom ćutanja.

1 / 8 Foto: SDPS Printscreen, Instagram

Voditelj RTS Dragan Vučelić prvi je govorio na komemoraciji.

- Ožalošćeni najbliži, dragi neuešni prijatelji, napustio nas je naš Branko Gogić. Molim vas za minut tišine. Neka mu je večna slava!

- Treći je dan otkako Branko nije sa nama, treći je dan od tragičnog događaja, a sve i dalje izgleda kao košmar iz kojeg čekamo da se probudimo. Naša tuga ostaje pregolema, jer košmar nije naš san, košmar je naša realnost, naš život, tužan i bolan bez našeg Baneta.

- U suprugu Nadu, ćerkicu Martu, oca Milivoja i sestru Biljanu, Rasim je bio deo njegove porodice, njegov nerazdvojni deo. Ako je za utehu, tog jutra, poslednjeg jutra na ovom svetu, poslednje sate i minute proveo je uz ljude koje je najviše voli i koji su bili njegov kosmos.

Branko Gogić, Komemoracija
foto: FoNet/Aleksandar Barda

Govor je održao i Jug Radivojević, Gogićev dugogodišnji prijatelj. Jug Radivojević, potpredsednik SDPS i blizak prijatelj Gogića, rekao je da je ovo strašan trenutak u kojem čovek počinje da sumnja u smisao postojanja na ovom svetu.

- Ovo je posle 13 godina prvo okupljanje bez Branka, bio je čovek koji je išao ispred svog vremena, možda je zato završio život tri dana pred rodjendan. Bio je čovek koji je najbrže odgovarao na poruke, a na onu koju sam mu pre tri dana poslao nije odgovorio.

Branko Gogić, Komemoracija
foto: FoNet/Aleksandar Barda

Čovek dečačkog lica, poštenja i vaspitanja

Kako je dodao, "bio je čovek dečačkog lica, vedrine, vaspitanja i poštenja".

- Bavio se politikom, ali je bio atipičan, zračio je plenenitošću, dobrotom i empatijom.

Istakao je da će ostati na ponos porodici, partiji, politici zemlje jer je jio promer koliko čovek može misliti na druge a ne očekivati za sebe.

Branko Gogić, Komemoracija
foto: FoNet/Aleksandar Barda

Veliki navijač

- Bio je veliki navijač "Crvene zvezde", kupio kompletnu opremu, i radovao se. Naučio je da se treba radovati sitnicama, i tome nas je naučio.

Suprug i otac

Gogić je stradao samo pet dana pred svoj 45 rođendan. On je rođen 15. aprila1977. u Smederevu. Gogić je iza sebe ostavio dvoje dece i suprugu Nadu Gogić, bivšu novinarku. Branko Gogić će biti sahranjen danas u 13.30 sati na Centralnom groblju.

U nedelju su Rasim Ljajić, predsednik Socijaldemokratske partije Srbije i Branko Gogić (45), predsednik IO SDPS i direktor JP Emisione tehnike doživeli tešku saobraćajnu nesreću kod Ražnja, u kojoj je Gogić nastradao.

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja