04:03

Kovač: Ako Rusija to dozvoli nestaće kao jedinstvena država

UKRAJINSKA KRIZA

AKO RUSIJA OVO DOZVOLI NESTAĆE KAO JEDINSTVENA DRŽAVA!? Stručnjaci smatraju da će kao jedini POBEDNIK ovog rata izaći Amerika

Politika -

Prof.dr Mitar Kovač, general-major u penziji, istakao je da se ovaj rat neće završiti sve dok Rusija ne bude poražena.

General-major u penziji tvrdi da ako Rusija bude poražena u ovom ratu, ona može nestati kao jedinstvena država i da zato to neće dozvoliti.

- Na medijima se broje dani i meseci. Mi govorimo o vojnoj dimenziji, a radi se o globalnom sukobu. SAD i Velika Britanija su nosioci globalnog nastupa prema Rusiji. Taj sukob se odvija u procesu hibridne agresije na Rusku Federaciju. Pokušava se sve svesti na invaziju Rusije na Ukrajinu. Ovaj sukob se neće završiti sve dok zapad gleda na povoljno vojno rešenje za NATO, Ameriku i Veliku Britaniju, a dok u ovom sukobu traži da Rusija bude poražena. Rusija to ne može dozvoliti radi svoje budućnosti, inače bi nestala kao jedinstvena država - rekao je Kovač za jutarnji program na Kurir televiziji.

Mitar Kovač
foto: Kurir televizija

Prof.dr Svetislav Lutovac naveo je da se niko ne bavi uzrocima ovog rata, već samo posledicama.

- Evropa bi morala malo da se dozove pameti i da se razmišlja o ekonomiji. Rat nije jedina opcija. Mi se bavimo samo posledicama ovih sukoba. Niko se ne bavi uzrocima. Vidite ako istorijski malo gledamo koliko ko polaže pravo na taj istočni deo Ukrajine i sam Krim. Ako uzmemo malo ozbiljnije da razmatramo vidimo da je to nacionalni interes Ruske Federacije da zaštiti svoju državu. Zašto su Americi interesi svuda po Bliskom istoku, a Rusiji na samim vratima nije interes? - istakao je Lutovac.

Svetislav Lutovac
foto: Kurir televizija

Voditelje Gorana Anđelkovića i Olju Lazarević interesovalo je koga Atanacković vidi kao krajnje "pobednike" ovog rata.

Nebojša Atanacković, predsedavajući Socijalno ekonomskog saveta, smatra da će Amerika izaći kao pobednik ovog rata kao što je bila u Drugom svetskom ratu.

Nebojša Atanacković
foto: Kurir televizija

- Mislim da će najveće gubitke imati Rusija i Evropa. Pobednik će izaći SAD, jer su oni tako i iskoristili Drugi svetski rat da značajno odskoče ekonomski u odnosu na ceo svet. Dok je Evropa bila u ruševinama, Amerika je imala Holivud i automobile od šest ipo metara. Tako da pretpostavljam da će Amerika da ratuje do poslednjeg Ukrajinca - rekao je Atanacković.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:33

Kina: Žitarice posejane na 62 miliona hektara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track