00:47

Kristofer Hil o odnosima Srbije i Amerike VAŽNO JE DA POŠTUJEMO SRPSKI SUVERENITET (VIDEO)

ukrajinska kriza, Srbija I SAD

UKRAJINSKO PITANJE TIČE SE SVIH NAS: Kristofer Hil o odnosima Srbije i Amerike VAŽNO JE DA POŠTUJEMO SRPSKI SUVERENITET (VIDEO)

Politika -

Gostujući u Nišu sa srpskim poslnicima ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil naglasio je da je u svačijem interesu da se ukrajinsko-sukob zaustavi, kao i da Srbija i Amerika treba da sarađuju i pronalaze mogućnosti za saradnju

Ambasador SAD Kristofer Hil govorio je o odnosima Srbije i Amerike u doba ruske invazije na Ukrajinu gostujući sa narodnim poslanicima u Nišu.

- To je pitanje koje se tiče svih nas i koje nas sve tera da razmišljamo šta da radimo. U svačijem je interesu da se ova agresija zaustavi. U svačijem je interesu da Rusija shvati da se suverene države ne smeju ovako ponašati. Rusija mora da shvati da nema apsolutno nikakvu podršku u svojoj agresiji na Ukrajinu. Po pitanju američko-srpskih odnosa, znam da treba da radimo na oblastima u kojima se slažemo, a mislim da se slažemo u tome da je ovo agresija koju moramo osuditi - rekao je Kristofer Hil.

Kristofer Hil
foto: Kurir Televizija

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil naglasio je da je važno poštovati srpski suverenitet i da je bitno graditi zajedničke dogovore.

- Naš zajednički rad da nađemo zajednički jezik na ovu temu dovešće do toga da pronađemo zajednički jezik i u drugim stvarima. Poznajem istorijske prilike ovde i veoma je važno da mi poštujemo srpski suverenitet i po ovom pitanju, ali verujem da moramo da gradimo dogovore i zajedničko razumevanje i potrudimo se da učinimo više - rekao je Kristofer Hil.

Hil je naglasio da treba iskoristiti svaku priliku za pronalaženje mogućnosti o saradnji.

- Znamo da se u mračnim, teškim, rekao bih i haotičnim trenucima poput ovog mogu pronaći mogućnosti o saradnji, koji pre nisu bili mogući. Upravo kad je reč o Srbiji i našim odnosima, možemo doći do šireg manevarskog prostora za saradnju i nadam se da ćemo iskoristiti što je više prilika za to - rekao je Kristofer Hil.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:14

Kristofer Hil o odnosima Srbija i Amerike u doba sukoba u Ukrajini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja