RADOMAN ZIDA LUX VILU S POGLEDOM NA AMERIČKU AMBASADU! Slobin tajkun za plac na Dedinju iskeširao 1,2 MILIONA €! BIĆE GRANDIOZNA
Foto: EPA/Maja Ilić, Printscreen

Socijalista pliva u lovi, gradi u najelitnijem delu Beograda

RADOMAN ZIDA LUX VILU S POGLEDOM NA AMERIČKU AMBASADU! Slobin tajkun za plac na Dedinju iskeširao 1,2 MILIONA €! BIĆE GRANDIOZNA

Politika -

BEOGRAD - Radoman Božović, bivši premijer Srbije i nekadašnja desna ruka Slobodana Miloševića, kupio je plac na Dedinju (tačno prekoputa ambasade SAD), čija je vrednost oko 1.200.000 evra i zida grandioznu vilu, saznaje Srpski telegraf.

BIO JE SLOBIN KADAR, PREMIJER SRBIJE, ŠEŠELJ GA POLIVAO VODOM A SFRJ ŽENE UZDISALE ZA NJIM Ovako sada izgleda Radoman Božović (69)

Vrednost tog objekta, kad bude završen, meriće se milionima evra.

Božović je kupio plac od 12 ari baš prekoputa Ambasade SAD, u Bulevaru kralja Aleksandra Karađorđevića, u najelitnijem delu Beograda.

Radoman Božović
foto: Instagram printscreen/Stanija Dobrojević

Prema podacima Katastra, reč je o parceli od 1.236 metara kvadratnih, na uglu dve ulice. Kao vlasnici zemljišta upisani su Radoman Božović sa 1/8 i još dve firme. Ista je vlasnička struktura i odnos i kada je reč o objektu u izgradnji, korisne površine 183 metara kvadratna.

Vlasnici pomenute firme su Radoman Božović, sa 98,16 odsto udela, i jedna dama sa dva prezimena koja ima 1,84 odsto udela. Firma je osnovana 2012. i bavi se konstaltingom. Kada je reč o drugoj firmi, ona pod tim nazivom ne postoji u APR, ali je registrovana firma identičnog naziva kao i prva - ogranak Dedinje. Vlasnik ove firme, osnovane 2018, jeste firma u kojoj je Radoman Božović direktor.

Posle dugo vremena, prvi put slučajno uslikan u kadru Stanije Dobrojević na Zlatiboru

- Kada se uzmu u obzir svi parametri - lokacija i mikrolokacija, veličina placa, kao i dobijena građevinska dozvola, dakle, da postoji mogućnost gradnje, ar košta otprilike oko 100.000 evra.

Tolstojeva, Dedinje
foto: Printscreen

Grubom računicom dođe se do toga da samo parcela vredi oko 1.200.000 evra - rekao je za list procenitelj jedne poznate beogradske agencije za promet nekretnina, koji je insistirao na anonimnosti.

Građevinska dozvola za vilu zatražena je 30. juna 2021, prema podacima sa APR, dok je nedavno 28. februara 2022. podnet zahtev/prijava završetka izrade temelja za kuću. Oblik građevine se uveliko nazire, stigli su do krova, i iako u svim papirima piše da je reč o 183 metra kvadratna korisne površine, kuća izgleda mnogo veće.

Na Dedinju i stan od 257 kvadrata

U jednoj od najpopularnijih ulica na Dedinju, prema podacima Katastra, stan od 257 kvadrata poseduje supruga Radomana Božovića. Upravo na toj adresi registrovana je i firma, prethodno pomenuta u vezi s placem.

List piše i da se Božović nije javljao na telefon, te da su mu poslali SMS s konkretnim pitanjima, ali da on danima nije odgovorio na njih. Na jedan od brojeva firme javila se izvesna ženska osoba i poručila da će videti s Božovićem da li hoće da da mejl adresu da mu se pošalju pitanja. Pošto joj je predočeno u vezi s čim se zove, i kojim je novcem kupio plac, rekla je: "Jao, ajte, molim vas" i prekinula.

Činjenice o Božoviću

- iz komunističke partije ušao u SPS

- bio predsednik pokrajinske vlade Vojvodine

- bio na mestu premijera Srbije do februara 1993.

- obavljao i funkciju predsednika Veća građana Savezne skupštine SRJ

- Vojislav Šešelj ga je tokom jedne skupštinske svađe polio vodom

- mediji su pisali da je, kao direktor "Geneksa", potrošio više od milion maraka za opremanje kabineta

- imao je specijalni lift, kupatilo s džakuzijem i zelenim mermerom

Kurir.rs/Srpski telegraf

Bonus video:

01:50

ČANAK O PETOM OKTOBRU: To je bio trenutak kada se Milošević morao SKLONITI, proizveo je nepojamna ZLA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track