MILO SPASIO ZVICEROVOG ČOVEKA: Poslanici DPS nisu došli, pa je odložena sednica o vezama Lazovića i kriminalaca!
Foto: Profimedia

i dalje vuče konce

MILO SPASIO ZVICEROVOG ČOVEKA: Poslanici DPS nisu došli, pa je odložena sednica o vezama Lazovića i kriminalaca!

Politika -

Sednica Odbora za bezbednost Crne Gore, na kojoj je trebalo da se razjasne navodi Europola koji dvojicu službenika Uprave policije Petra Lazovića i Ljuba Milovića povezuju sa kavačkim kriminalnim klanom, odložena je, jer nisu došli poslanici Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića.

Kurir je uoči sednice objavio svoja saznanja da je Đukanović, koji je i predsednik Crne Gore, zapretio premijeru Abazoviću da će mu srušiti Vladu ako uhapsi ili na bilo koji način dirne policijskog službenika Petra Lazovića koga Europol povezuje sa vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom.

Predsednik ovog odbora Milan Knežević rekao je na pres konferenciji da je na sednici trebalo da budu saslušani specijalni državni tužilac Vladimir Novović i premijer Dritan Abazović.

Milan Knežević
foto: Youtube prtscr / Mina

- Sve ide ka tome da se ja smenim sa ovog mjesta. U dogovoru sa Abazovićem dogovoreno je da ipak počnemo sa sednicom, pa da bude pauza. Abazović bi tražio i da sednica bude javna, ali do toga nije ni došlo. Postavljam pitanje kome je u interesu da se ne održi sednica o podacima Europola. Da nije bilo Libertasa i Olivere Lakić ne bi saznali za slučaj Vesne Medenice i slučaj visokih funkcionera. Podsetićemo vas da smo raspravljali na različite teme na odborima. Kad treba da raspravljamo o bitnim temama za Crnu Goru i za svet, određenim kolegama nije bilo u interesu da se raspravlja na ovu temu. Sumnjam da su neki od kolega iz DPS pod uticajem kavačkog klana i ne žele da dođu na ovu sjednicu - poručio je Knežević.

Lazović je inače u vreme Đukanovićeve vladavine bio "bog i batina" crnogorske policije, a njegov otac Zoran je doskorašnji pomoćnik direktora Uprave policije.

Upravo je Lazović bio tema današnje sednice skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu. Pošto je odložena nije bilo moguće obaviti planirano kontrolno saslušanje čelnika bezbednosnog sektora i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića o navodima Europola u vezi sa Lazovićem i još jednim službenikom Uprave kriminalističke policije Ljubom Milovićem.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track