01:56

KOBNA PODUDARNOST Stručnjaci: Pritisci na Srbiju jako liče na pretnje bombama Kuriru! Nepristrasno izveštavanje TRN U OKU MNOGIMA

koincidencija ili ne

KOBNA PODUDARNOST Stručnjaci: Pritisci na Srbiju jako liče na pretnje bombama Kuriru! Nepristrasno izveštavanje TRN U OKU MNOGIMA

Politika -

Redakcija Kurira po drugi put je juče, u samo nedelju i po dana, dobila dojavu o postavljenoj bombi u zgradi Adrija medija grupe, u kojoj su i portali Mondo, Espreso i brojni magazini, zbog čega su zaposleni hitno evakuisani, a pripadnici policije odmah su izvršili pretres svih prostorija. Dojava je, na sreću, i ovog puta bila lažna.

Nakon dojave da je u našoj redakciji postavljena bomba, Kurir je od ambasada najvećih svetskih zemalja, Delegacije EU u Srbiji, OEBS i UN tražio da osude sve slučajeve lažnih dojava o bombama. Na naš apel odgovorila je samo Delegacija EU, dok smo kod ostalih naišli na zid ćutanja.

Politikolog Aleksandar Pavić smatra da Srbija ima najveću slobodu medija i da je baš iz tog razloga trn u oku onih koji imaju različito mišljenje.

Aleksandar Pavić
foto: Kurir televizija

- U ovoj histeriji koja je zahvatila Evropu sloboda štampe je ugušena. Ja mogu slobodno da tvrdim da Srbija ima najveću slobodu medija u severnoj hemisferi. Takođe unutar Srbije ima medija koji se ističu u gajenju kulture dijaloga, objektivnom izveštavanju i prestavljanju različitih pogleda. U EU je takav izbor ukinut i zato su određeni mediji unutar Srbije trn u oku - rekao je Pavić.

1 / 7 Foto: Dado Đilas

Politikolog je dodao da je EU jedna od glavnih krivaca za trenutnu atmosferu u Srbiji.

- Dojave o bombama koja se ne tiču samo medija. Meni bode oči osuda od strane predstavnika EU. Evropska Unija je jedna od najodgovornijih za ova dešavanja u Srbiji zato što iz nje stalno stižu ucene, uslovljavanja da mi treba da im se pridružimo, ali i antiruska histerija koja je tamo zavladala. Poklapaju se ove dojave o bombama i ovi politički pritisci na Srbiju da se pridruže sankcijama i da naprave izbor. Pored toga iz Brisela stižu pritužbe o medijskom izveštavanju koje je najslobodnije u Evropi. Oni treba da shvate da su oni jedni od krivaca za ovu atmosferu u Srbiji. Čak bih išao toliko daleko da kažem da su zapadni centri moći ti koji podstiču ove pretnje koje stižu na različite adrese u Srbiji - istakao je Pavić.

Ljuban Karan, potpukovnik KOS-a u penziji, tvrdi da se zahtevi terorista koji šalju lažne dojave o bombama i sami zahtevi EU, poklapaju i da su poprilično slični.

Ljuban Karan
foto: Kurir televizija

- Problem je što nema osude. Da li ste primetili da su zahtevi EU i zahtevi ovih terorista slični? Da li je to slučajno? Ja mislim da nije. Tako da oni ne smatraju da se nama događanešto što ne treba da nam se događa. Države se primoravaju ucenama da uđu u taj antiruski front država. Mi smo poznati po tome da nikada ne pristajemo na pritiske i zato je prema nama to više izraženo.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:42

KRAJ RATA U UKRAJINI DO POČETKA ZIME?! Stručnjaci tvrde: Sve ide naruku Moskvi, Evropa ne može da pregura hladnoću bez ruskog gasa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track