BATALIO POLITIKU PA SAD BERE JAGODE PO KNEŽEVU POLJU! Ovako na Povlenu kod Valjeva živi nekadašnji ministar (FOTO)
Foto: Facebook Printscreen

posvetio se zavičaju i imanju

BATALIO POLITIKU PA SAD BERE JAGODE PO KNEŽEVU POLJU! Ovako na Povlenu kod Valjeva živi nekadašnji ministar (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - Ali jagodice stigle..., napisao je ispod objave na Fejsbuku nekadašnji srpski političar i ministar unutrašnjih poslova u vladi Srbije s početka 2000-ih koji je odavno batalio politiku i posvetio se selu i svom imanju, ali redovno kači slike iz dugih šetnji po prirodi.

OVAJ SRPSKI POLITIČAR ČEKA DETE SA 36 GODINA MLAĐOM Vesni je ovo prvo a on već ima velikog sina, pogledajte slike na FB! (FOTO)

Grad je odavno napustio i sad uživa u Povlenu.

Rođen je u Valjevu, u septembru 1948. Bio je ministar policije u vladi Zorana Đinđića i Zorana Živkovića, te potpredsednik Vlade Republike Srbije od 2001 . do 2004. godine.

BIO JE ĐINĐIĆU KUM, RAZVODIO SE PA LUDO ZAVOLEO POKOJNU MERIMU Ovako na svom imanju među doratima živi biznismen iz Surčina (FOTO)

Završio je Pravni fakultet u Beogradu i obavljao dužnosti potpredsednika i predsednika Izvršnog odbora SO Valjevo, a kasnije je bio i predsednik Opštine Valjevo.

ZVALI SU GA DULE CIA, BIO ŠEF MUP I NESTAO Nekad kravata, sad gumene popke! 18 godina kasnije nećete prepoznati Dušana Mihajlovića

Politikom počinje da se bavi početkom 1990-ih, a na vlast je došao posle petooktobarskih promena 2000. godine i odlaska Slobodana Miloševića s vlasti, može se pročitati na Vikipediji uz zanimljivost da se njegov lik pojavljuje u čak dva domaća filma - Džet-set (2007), Nikad izvini (2003).

BIO JE SLOBIN KADAR, PREMIJER SRBIJE, ŠEŠELJ GA POLIVAO VODOM A SFRJ ŽENE UZDISALE ZA NJIM Ovako sada izgleda Radoman Božović (69)

Počeo u DB, zvali su ga Dule CIA

Otac Rodoljub bio je službenik (pojedini izvori dodaju da je zapravo službovao u policiji), a majka Stajka (Jakovljević) domaćica. Rodom je iz mioničkog kraja odakle je i vojvoda Živojin Mišić. Posle školovanja u Valjevu, završava prava u Beogradu.

Dušan Mihajlović, Povlen, jagode, Kneževo polje
foto: Facebook Printscreen

Kao srednjoškolac bio pokretač i osnivač valjevskog Društva istraživača i kasnije pokreta Mladih istraživača Srbije. Legenda kaže da je priznao kako je, otkad je u sedmom razredu postao predsednik pionirske organizacije, uvek bio predsednik nečega. Srbin, pravoslavac, slavi Svetog Jovana.

Počeo je u državnoj bezbednosti: "Na pokušaj diskvalifikacije zbog mog rada u Odeljenju SDB RSUP-a u Valjevu, davno sam rekao da je bolje profesionalno i javno raditi par godina za platu nego doživotno dobrovoljno i tajno, kao neki moji kritičari" ("Vreme").

Bio je predsednik valjevske vlade, posle toga (slažu se mnogi odličan) gradonačelnik Valjeva.

Iz toga vremena za njim se vuče i podatak da se prvi setio da Slobodana Miloševića proglasi za počasnog građanina Valjeva. Zatim potpredsednik Republičke vlade Stanka Radmilovića, a pre isteka mandata daje ostavku. Deo čaršije koji mu nije bio naklonjen navodno ga je zvao "Dule CIA", objavila je Nova srpska politička misao.

Ovako sada živi i izgleda Dušan Mihajlović.

Dušan Mihajlović
foto: Facebook Printscreen

Kurir.rs/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track