02:55

STOJKOVIĆ: PUTIN SE NE RAZLIKUJE OD LUDAKA STALJINA! Zemlje beže od gvozdene čizme Moskve TITO JE RAZLOG ZBOG KOGA SRBI VOLE RUSE

KURIR TV

STOJKOVIĆ: Putin se ne razlikuje od ludaka Staljina, zemlje beže od gvozdene čizme Moskve! TITO JE RAZLOG ZBOG KOGA SRBI VOLE RUSE

Politika -

Advokat Čeda Stojković dotakao se samog NATO pakta, Rusije, Staljina, ali i Putina za koga smatra da se ne razlikuje od njegovog prethodnika i vođe SSSR.

Vladimir Putin, Josif Staljin, Josip Broz Tito
foto: Profimedia, EPA / Sergei Ilnitsky

- NATO pakt je formiran kada je Staljin zauzeo Berlin i pretio da zauzme Pariz. Onda je formiran NATO pakt u cilju da odbrani zemlje od jednog ludaka Staljina koji je pod svoju čizmu stavio pola Evrope. Mi smo ovde imali srećom pametnog Tita pa nismo osetili kako je to živeti pod gvozdenom čizmom. Zbog toga je ta ljubav prema Rusiji kod nas bila malo manje ugrožena u odnosu na na Poljake, Ukrajince, Letonce, itd. Kada se raspao SSSR, sve zemlje koje su bile pod okupacijom Rusije pobegle su u zaklon NATO pakta. NATO pakt je jedan odbrambeni savez zbog kog je Litvanija danas slobodna. Da podsetim, Litvanija je okupirana od strane Rusije uz pakt sa Hitlerom - rekao je Stojković.

Kurir Televizija
foto: Kurir televizija

Advokat se osvrnuo i na samu demokratiju za koju smatra da je lažna.

- Sistem vladanja se vrlo malo promenio od tada. Napravili su parlament i formalno su uveli demokratiju, ali kako ta demokratija izgleda možete videti po Putinu koji se 20 godina nije mrdnuo sa pozicije vlasti. Dok su svi drugi u demokratskom svetu promenjeni, on i dalje stoji kao što je stajao Staljin. Razlika je nikakva - rekao je Stojković.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja