01:09

AMERIKA I RUSIJA HTELE DA SE OSVETE MILOŠEVIĆU Protiv Slobe upotrebili službe, ali i ova 2 čoveka JELJCIN I KLINTON SE DOGOVARALI!

burne 90-e i međunarodna politika

AMERIKA I RUSIJA HTELE DA SE OSVETE MILOŠEVIĆU Protiv Slobe upotrebili službe, ali i ova 2 čoveka JELJCIN I KLINTON SE DOGOVARALI!

Politika -

Gostujući u Pulsu Srbije na Kurir televiziji Darko Trifunović, direktor beogradskog Instituta za nacionalu i međunarodnu bezbednost, otkrio je zanimljive detalje iz vremena krvavih ratova u Jugoslaviji.

debata
foto: Kurir televizija

- Potpuno je normalna stvar da velike sile imaju višeslojne kanale komunikacije. U kruznim vremenima se postavljaju krizne diplomate. uzmite primer iz knjige Borisa Jeljcina "Ponoćni dnevnici", ko god je pročitao knjigu video je da se se Boris Jeljcin i Bil Klinton dogovarali kako će da unište Slobodana Miloševića i sve ovo što se dešavalo na ovim prostorima, gde Boris Jeljcin kaže Bilu Klintonu da će upotrebiti i službe, i Primakova, i Černomidina, da bi se na određeni način osvetili Miloševiću - rekao je Trifunović i dodao:

- Veliki sede i veliki se dogovaraju. Stavljanje na jednu stranu nije srpski i nije srpska policija.

Bil Klinton, Boris Jeljcin, Slobodan Milošević
foto: EPA/Alainpierre Hovasse, Profimedia, EPA/Kevin D Liles

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:59

KOŠTUNICA JE BIO NACOŠ, REZERVNI MILOŠEVIĆ! Nebojša Krstić o nekadašnjem predsedniku DSS: Držao je vlast nad medijima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track