01:52

TENZIJE NA KIM PROIZILAZE IZ OVOGA? Stručnjaci za Kurir TV izneli šokantne tvrdnje: Za mesec dana nas očekuje ISTI SCENARIJO

KOSMET

TENZIJE NA KIM PROIZILAZE IZ OVOGA? Stručnjaci za Kurir TV izneli šokantne tvrdnje: Za mesec dana nas očekuje ISTI SCENARIO

Politika -

Napadi na Srbiju su iz Hrvatske, BiH i KiM krenuli u istom trenutku. Ovim vrstama pritisaka na marginama govore našem rukovodstvu da bi mnogo bi više razumevanja imali ako bi usaglasili politiku sa njima i uveli sankcije Rusiji, ocenio je Matović.

Premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti odustao je od sprovođenja mera koje je tzv. vlada Kosova imala nameru da sprovede.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na tzv. Kosovu Džefri Hovenijer zatražio je da se odloži za 30 dana sprovođenje odluka o preregistraciji vozila sa tablicama Srbije na kosovske i o ukidanju ličnih karata koje izdaje Republika Srbija.

Usijanje
foto: Kurir televizija

Gosti urednice i voditeljke Usijanja Jelene Pejović bili su profesor Radomir Milašinović nekadašnji dekan Fakulteta bezbednosti i Perko Matović iz Centar za nacionalnu politiku.

Milašinović smatra da nas za mesec dana očekuje isti scenarijo samo još grublji.

- Ovo treba gledati kao neki privremeni mir, ali to nije završen posao. Očekujemo ono što je i predsednik Srbije rekao da će se desit. To je proterivanje Srba sa prostora KiM. Što se tiče toga šta će se desiti za mesec dana, pa ponoviće se isto u oštrijem i grubljem vidu. Mi smo indifikovali 3 strane u konfliktu. Srpska, albanska i američka strana - rekao je Milašinović.

Usijanje
foto: Kurir televizija

- Apsolutno je najvažnije kako će reagovati sponzori Kosova, koji im daju svu tu snagu. Ovo je nesporna diplomatska pobeda Srbije. Mislim da smo ovom pobedom stekli samo manevarski prostor, a ne to da možemo da promenimo njihov kurs - rekao je Matović.

Portparol Evropske unije Peter Stano kazao je da institucije Evropske unije (EU) i države članice EU “sa zabrinutošću” prate razvoj događaja na Kosovu. On je potvrdio da je šef evropske diplomatije uputio poziv premijeru Kosova Albinu Kurtiju i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da dođu u Brisel i nastave dijalog. - Treba prekinuti sa svakom nekoordinisanom i jedonstranom akcijom koja ugrožava stabilnost i ometa slobodu kretanja - saopštio je Stano.

Matović se osvrnuo na izjavu portparola EU i naveo da je izjava smešna jer se čekalo da se sva dešavanja završe.

- Ova izjava je smešna. Kosovski Albanci naprave neku glupost, na neki način dobiju mali trijumf da li u svojoj glavi ili realan. Potom EU izdvoji nekog iz svoje aparature i kaže da ne treba nita jednostrano raditi. Dok je srpska strana uvek pod sirenama i stalnom tenzijom. Stano je reagovao tek kada je sve bilo rešeno. Oni njih neće da kazne dok je neka stvar aktuelna - rekao je Matović.

Perko Matović
foto: Kurir Televizija

Dodao je da se ovakva vrsta pritisaka dešava zbog ne uvođenja sankcija Rusiji.

- Dato je upozorinje našem predsedniku za jednu drugu stvar. Napadi na Srbiju su iz Hrvatske, BiH i KiM krenuli u istom trenutku. Evo zašto je to zanimljivo. Srbija je jedina zemlja koja nije uvela sankcije Rusiji. Ovim vrstama pritisaka na marginama govore našem rukovodstvu da bi mnogo bi više razumevanja imali ako bi usaglasili politiku sa njima. Sami smo videli da je jedino Sergej Lavrov u centru dešavanja izašao i rekao da je ovo divljaštvo - rekao je Matović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:54

OVO JE ŠANSA DA VRATIMO 999 DO ZUBA NAORUŽANIH VOJNIKA NA KOSMET! Stručnjaci za Kurir TV: Mi smo faktor STABILNOSTI ZA CEO REGION

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja