12:31

KRIJU DOKAZE O ZLOČINU NA PETROVAČKOJ CESTI? Šljivančanin šokirao: Hrvatski predsednik vrbovao i spremao svedoke za suđenje

KURIR Televizija

KRIJU DOKAZE O ZLOČINU NA PETROVAČKOJ CESTI? Šljivančanin šokirao: Hrvatski predsednik vrbovao i spremao svedoke za suđenje

Politika -

Veselin Šljivančanin, pukovnik JNA u penziji i Milorad Đošić, pukovnik u penziji istakli su da će piloti protiv kojih je podignuta optužnica za zločin na Petrovačkom putu, sigurno biti osuđeni, ali da nikada neće biti isporučeni.

- Nikada se nije desilo da jedan narod tako strada na svom vekonvnom ognjištu. Srbi su tu dve carevine živeli i niko ih nije dirao, a zločin nad Srbima tokom devedesetih počinili su dezerteri iz Jugoslovenske narodne armije - rekao je Veselin Šljivančanin, pukovnik JNA u penziji.

Šljivančanin
foto: Kurir televizija

- Danas najviši politički rukovodioci Hrvatske koja je deo Evropske unije prete Srbiji, koja je vodi ka pomirenju. Sud u Beogradu pokazao je mnogo toga dobrog, on je sudio i Srbima. Kada se meni sudilo u Hagu nađen je dokument kako je sam predsednik Hrvatske vrbovao i pripremao svedoke za suđenje. Izmišljali su laži, vrboavli ljude. Oni će biti uporniji, a ja sae nadam da će naš sud suditi po pravdi i po zakonu - rekao je Šljivančanin.

Milorad Đošić, pukovnik u penziji naveo je da je zločin evidentan, ali da će Hrvatska uraditi sve da uništi dokaze o njemu.

- Četvorica pilota se terete: Vladimir Mikac, Zdenko Radulj, Željko Jelenić i Borović Danijel, pitanje zločina je za komandnu odgovornost. Svaki let se upisuje u evidenciju nadleta i oni će to verovatno da sakriju. Zločin je evidentan, a kako će da dokažu. Hrvatska je kao razmaženo dete EU, koje radi šta hoće. Na tom letovima ubijene su kompletne porodice, ubijena su mala deca. Oni ih sigurno neće isporučiti. Lično smatram da ih nikada neće izručiti, što je dobro za njih - kaže Đošić.

Šljivančanin
foto: Kurir televizija

Šljivančanin je rekao da su piloti morali da se pozovu na ljudskost od koga kod da su dobili naređenje da gađaju kolonu.

- Mi oficiri smo radili više da pomognemo hrvatskom stanovništvu. Vodili ih dovodili, štitili, brinuli o njima. Političari su hteli takve sukobe, a ne narod. Takva nezavisna država nije smela da dozvoli takav zločin pilota i klanje nevinih i staraca na svojim ognjištima - kaže Šljivančanin.

Đošić je istakao da čemo mi pilote sigurno osuditi, ali ih neće predati.

- Hrvatska nam pomaže da nikada ne uđemo u EU. Mi ne možemo biti prijatelji sa njima - kaže Đošić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track