PREDSEDNIK S RUSKIM AMBASADOROM: O energetici i geopolitičkim dešavanjima u širem regionu! Bocan Harčenko preneo poruku Lavrova
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

andrićev venac

PREDSEDNIK S RUSKIM AMBASADOROM: O energetici i geopolitičkim dešavanjima u širem regionu! Bocan Harčenko preneo poruku Lavrova

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom sa kojim je razgovarao o energetskoj situaciji i razvoju geopolitičkih dešavanja u širem regionu, kao i o zajedničkim infrastrukturnim projektima.

“Otvoren, ozbiljan i srdačan razgovor sa ambasadorom Bocan-Harčenkom o energetskoj situaciji i razvoju geopolitičkih dešavanja u širem regionu, kao i o zajedničkim infrastrukturnim projektima”, objavljeno je na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Preneo poruku Lavrova

Vučić je razgovarao danas u Beogradu sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, koji mu je preneo poruku ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova i njegova viđenja geopolitičke situacije, kao i srpsko-ruskih odnosa, saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.Vučić je informisao ambasadora Bocan-Harčenka o toku dijaloga Beograda i Prištine, kao i o "koracima koje je Srbija preduzela kako bi ublažila posledice jednostranih poteza prištinskih vlasti po svakodnevni život i bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju.

Vučić je naglasio da će Srbija ostati posvećena dijalogu kao teškom, ali jedinom načinu za traženje kompromisnog rešenja.

Sagovornici su razmotrili situaciju u regionu, a "Vučić je još jednom istakao privrženost Srbije politici mira i saradnje, kako bi na Zapadnom Balkanu bila održana stabilnost".

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali su i o drugim temama iz oblasti bilateralne saradnje, posebno u oblasti energetike, dodaje se u saopštenju.

Kurir.rs/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track