Pajtć: Pokrajinski DS za izbornu skupštinu 14. oktobra

Pajtć: Pokrajinski DS za izbornu skupštinu 14. oktobra

Politika -
Potpredsednik DS kaže da su neposredni izbori u stranci nemogući u "uslovima političke i medijske satanizacije članova DS od strane vladajućeg režima"

NOVI SAD - Pokrajinski odbor Demokratske stranke večeras je jednoglasno odlučio da zatraži da se 14. oktobra održi izborna skupština stranke, po delegatskom a ne po neposrednom sistemu glasanja, rekao je agenciji Beta potpredsednik DS-a Bojan Pajtić.

Pajtić je kazao da su neposredni izbori u stranci nemogući u uslovima političke i medijske satanizacije članova DS-a od strane vladajućeg režima i da se zato zalažu za delegatski način izbora. "Skupština treba da ima i izborni karakter, kako bi se odredilo koji će ljudi na različitim nivoima odgovornosti preuzeti vođenje stranke u novim uslovima, kada je DS postao opozicija", naveo je Pajtić, koji je i predsednik Vlade Vojvodine.

Prema njegovim rečima, DS mora što pre da definiše strategiju svoga političkog delovanja u opozicionim uslovima. "Moramo da odredimo pravce delovanja i da učvrstimo socijaldemokratski karakter stranke, kako bismo na efikasan način mogli da odgovorimo na brutalne političke napade i harangu koju protiv DS-a vodi vladajući režim", rekao je Pajtić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track