"DAČIĆ MI TRAŽIO 50.000 EVRA DA PODRŽI VLADU" Živković izneo šokantne tvrdnje: Posle 18 psovki samo sam mu rekao: MARŠ NAPOLJE!
Foto: Kurir televizija, Ana Paunković

"Crveni karton"

"DAČIĆ MI TRAŽIO 50.000 EVRA DA PODRŽI VLADU" Živković izneo šokantne tvrdnje: Posle 18 psovki samo sam mu rekao: MARŠ NAPOLJE!

Politika -

Političar i bivši premijer Vlade Repubilke Srbije Zoran Živković gostujući u emsiji "Crveni karton" kod Svetislava Basare otkrio je da mu je Ivica Dačić tražio 50.000 evra mesečno kako bi bio podrška njegovoj stranci u vladi 2003. godine.

Živković je istakao da Dačić ne bi morao da glasa sa njegove predloge, već da bude samo podrška u vladi.

Crveni karton
foto: Kurir televizija

- Istorijski dokaz doga da od 45. SPS nije bio na vlasti samo 3 godine dok smo Zoran (Đinđić, prim. nov) i ja vodili zemlju. Odmah posle su se slizali s njima. Evo jedne ekskluzive. Septembra 2003. stranka Vuka Obradovića izda DOS i mi više nemamo većinu od 126 poslanika u parlamentu. Jedan čovek, ne pominjem ga jer je nevažan, kaže mi da možda Dačić može da se kupi i dovede mi Dačića i rezidenciju - kaže Živković i dodaje:

- I Dačić kaže: Jao, mi smo loše, dužni smo, sa jedno 50.000 evra mesečno bi rešili svoje probleme, a da će SPS da bude tiha podrška. Znači, ne moraju da glasaju, al je dovoljno da prisustvuju sednicama i prave kvorum. A ovaj što ga je doveo kaže: Ja ću to da platim, ne mora država - priča Živković.

01:57

Političar i bivši predsednik Vlade Republike Srbije

On je otkrio da je nakon predloga izbacio Dačića iz kancelarije, a da bi ovu priču mogao i sam Ivica da potvrdi.

- I onda ja, ne mogu da verujem, kažem posle 18 psovki kažem: Ja sad treba da se sližem s vama dvojicom i plaćam Dačića i SPS da bi on podržao demokratske reforme. Marš napolje. I tako smo završili razgovor. Pitaj Dačića slobodno - rekao je Živković.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track