DNEVNIK U POLA 8, U JUGOSLAVIJI MUK: Ovako je Sloba priznao poraz pre 22 godine, čuveno obraćanje Miloševića o unuku Marku VIDEO
Foto: Youtube Printscreen

odlazak s vlasti posle demonstracija 5. oktobra

DNEVNIK U POLA 8, U JUGOSLAVIJI MUK: Ovako je Sloba priznao poraz pre 22 godine, čuveno obraćanje Miloševića o unuku Marku VIDEO

Politika -

Imam nameru da se malo odmorim, da provedem više vremena sa svojom porodicom, posebno sa svojim unukom Markom...

BEOGRAD - DOS je pozvao građane da se 5. oktobra 2000. okupe ispred Savezne skupštine i suprotstave izbornoj krađi koju je Savezna izborna komisija sprovela po nalogu Miloševićevog režima.

DOS je ultimativno zatražio da Slobodan Milošević do četvrtka, 5. oktobra, u 15 časova, prizna izbornu volju građana izraženu na saveznim, predsedničkim i lokalnim izborima održanim 24. septembra.

Zahtevano je i da generalni direktor, glavni urednik i uređivački kolegijum Radio-televizije Srbije podnesu ostavke, da RTS promeni uređivačku politiku i omogući objektivno informisanje o zbivanjima u Srbiji.

Savezna izborna komisija je saopštila da je Koštunica osvojio 49 odsto glasova, a njen predsednik Borivoje Vukičević je izjavio da su privedene kraju pripremne radnje za drugi krug predsedničkih izbora 8. oktobra.

Veče posle burnih petooktobarskih demonstracija u kojima je smrtno stradalo dvoje ljudi, građanima se obratio predsednik SRJ Slobodan Milošević priznavši poraz na televiziji u Dnevniku u 19.30 sati sledećim rečima:

- Hvala onima koji su mi ukazali poverenje i glasali za mene, ali da se zahvalim i svima koji za mene nisu glasali jer su mi sa duše skinuli jedan veliki teret odgovornosti koji nosim već punih deset godina... - bile su reči kojima je priznao izbornu pobedu lidera demokratske opozicije Vojislava Koštunice.

- Imam nameru da se malo odmorim, da provedem više vremena sa svojom porodicom, posebno sa svojim unukom Markom, a onda posle toga da nastavim da pre svega jačam svoju partiju - bio je iskren Milošević prema svojim glasačima i pristalicama.

Slobodan Milošević preminuo je 11. marta 2006. godine u Sheveningenu, pritvoru Haškog tribunala od srčanog udara. Uhapšen je 1. aprila 2001, a u Hag izručen na Vidovdan.

Kurir.rs/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track