Ješić: Nova snaga preuzima DS

Drugo vreme

Ješić: Nova snaga preuzima DS

Politika -
"Na jednu stranu su se izdvojili odbori koji imaju ozbiljne političke rezultate i s druge oni koji su imali loš rezultat. To je pokazalo glasanje i to je pokazao rezultat glasanja", rekao je Ješić

BEOGRAD - Član Glavnog odbora DS Goran Ješić kaže da očekuje da se u trci za novog predsednika demokrata nađu Boris Tadić i Dragan Đilas i ocenio da je ishod glasanja članova dobora koji su većinski podržali predlog Bojana Pajtića i Đilasa da se na izbornoj skupštini glasa delegatskim sistemom jasno pokazao snage dva kandidata.

"Na jednu stranu su se izdvojili odbori koji imaju ozbiljne političke rezultate i s druge oni koji su imali loš rezultat. To je pokazalo glasanje i to je pokazao rezultat glasanja", rekao je Ješić .

On je naglasio da se u delu demokrata koji podržavaju beogradski i vojvođasnski odbor, odnosno Đilasa i Pajtića, još nije razgovaralo o kandidatima, ali da očekuje da Đilas uđe u trku za predsednika.

"Znam koliko i vi. Nismo do sada uopšte razgovarali o kandidatima. Očigledno je da je Boris Tadić juče objavio svoju kandidaturu i da je to nešto što se vidi i druga stvar jeste da ja očekujem da se kandiuje i Dragan Đilas", kazao je Ješić.

On nije isključio mogućnost da se još neko kandiduje: "verovatno postoje i drugi zainteresovani za to mesto".

Ješić je ocenio da je prihvatanjem vanredne izborne skupštine demokrata ispunjen glavni cilj opcije koja se zalaže za promene rukovodstva.

"Prihvaćen je naš zahtev, što je bio glavni cilj u ovom trenutku - da se DS konsoliduje, sazove izbornu skupštinu i izabere i novu politiku i nove ljude koji će voditi stranku. I to je prihvaćeno", naveo je Ješić.

On je dodao da odluka da za datum održavanja izbora prihvati Tadićev predlog (10. novembar), a ne predlozi druge strane (14. oktobra) ne menja suštinu stvari.

"Oko 250 do 260 članova glavnog odbora je dostavilo dopis koji je potpisalo lično da datum izbora bude u oktobru. Na predlog Borisa Tadića taj datum je pomeren za novembar, što po meni ne menja nikako suštinu čitave stvari", kazao je Ješić i dodao:

"Ja očekujem da posle samih izbora DS pre svega postavi novu programsku platformu koja će biti više leva nego sada, dakle, u duhu sociodemokratskih puteva DS, a da će biti usvojena pre svega nova politika", kazao je Ješić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja