ISPLIVALI NAVODNI DOKAZI MILOVE VEZE SA KRIMINALCIMA: Abazović mahao KOMPROMITUJUĆOM slikom predsednika Crne Gore!
Foto: EPA

sednica odbora za bezbednost i odbranu

ISPLIVALI NAVODNI DOKAZI MILOVE VEZE SA KRIMINALCIMA: Abazović mahao KOMPROMITUJUĆOM slikom predsednika Crne Gore!

Politika -

Crnogorski premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović na sednici Odbora za bezbednost i odbranu te zemlje pokazao je fotografiju na kojoj je, kako tvrdi, predsednik Crne Gore i DPS Milo Đukanović s pripadnicima "škaljarskog kriminalnog klana"!

- Da vam pokažem jednu fotografiju Mila Đukanovića sa "škaljarcima". Reći ću vam imena i prezimena. Ovo je Zoran Mrvaljević, zvani Mrva, i drugi gospodin, koji nije među živima. Sačekajte foto-sešn. Znajte da ima popa i nad popom. Aktivnosti na suzbijanju šverca počinju odmah nakon mog stupanja na dužnost mesta potpredsednika vlade u decembru 2020. Tada prvi put izvršna vlast traži podatke o švercu, kako se peru kontejneri s cigaretama u luci Bar - kazao je Abazović na samom početku burne sednice, sve vreme mašući fotografijom na kojoj se vidi predsednik Crne Gore, navodno, sa pripadnicima ozloglašenog klana.

Dritan Abazović, škaljarci, Milo Đukanović
foto: Facebook Printscreen

Oštro

Kako su nezvanično saznali crnogorski mediji, pored Mrvaljevića, na fotografiji koju je pokazao Abazović navodno se nalazi i Radovan Matović Rakela iz Herceg Novog, koji je ubijen 2016.

Na ovo je na sednici odbora oštro reagovao narodni poslanik Predrag Bošković (DPS):

- Na niske ste grane spali kad ste sliku iz 1996. prikazali kao krunski dokaz povezanosti Mila Đukanovića sa škaljarskim klanom, koji je nastao 2014. godine. A osim toga, ne znam jesu li tada sva ta lica bila punoletna i čime su se bavila? - dodao je on.

Predsednik stranke Slobodna Crna Gora i kandidat za gradonačelnika Podgorice Vladislav Dajković kaže za Kurir da je fotografija koju je pokazao Abazović "najbolja potvrda da je Đukanović na vezi s kriminalcima ili pod njihovom kontrolom preko dve decenije."

Milo Đukanović, Dritan Abazović, Vladislav Dajković
foto: Stefan Jokić, BETA, Kurir Televizija

- Ovo je još jedna potvrda da je on svih ovih godina vladao na temelju kriminala, mafije i korupcije. Verujem da postoji na stotine ovakvih i sličnih fotografija i sa Branom Mićunovićem i sa drugim kriminalcima koji su obeležili jednu epohu DPS u Crnoj Gori. Ako Đukanović ima trunku morala i savesti, morao bi da podnese ostavku, a ne da čeka da ga pobedimo na predsedničkim izborima - kaže Dajković.

Kontrolno saslušanje Na sednici Odbora za bezbednost i odbranu trebalo je se obavi kontrolno saslušanje čelnika vlade, policije, Agencije za nacionalnu bezbednost i tužilaštva povodom aktuelnih dešavanja u bezbednosnom sektoru zemlje, a kako je saopšteno, posebno šverca cigareta i proterivanja osoba za koje se tvrdi da su povezane sa ruskim bezbednosnim službama. Sednicu su pre početka zbog Abazovićevog kašnjenja napustili ministri diplomatije i policije Ranko Krivokapić i Filip Adžić, dok je ministar odbrane CG Ranko Konjević bio službeno u Briselu, što je izazvalo nezadovoljstvo prisutnih.

(Kurir.rs/Jelena Pronić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track