MALI UŽIVO NA TV POTVRDIO DA VAM USKORO STIŽE PO 5.000! Otkrio koliko Srbija ima para na računu ali i kad tačno kreće isplata
Foto: RTS Printscreen

imamo najnižu istorijsku stopu nezaposlenosti

MALI UŽIVO NA TV POTVRDIO DA VAM USKORO STIŽE PO 5.000! Otkrio koliko Srbija ima para na računu ali i kad tačno kreće isplata

Politika -

BEOGRAD - Mi u ovom trenutku sa novcem nemamo problem! Opet je teret ove krize država preuzela na sebe, cene gasa i struje najniže su nam u Evropi... Gledao sam jutros podatke iz Trezora i na računu imamo 303,4 milijardi dinara što govori da je država potpuno likvidna! To znači da imamo više od 2,5 milijardi evra - rekao je jutros ministar Siniša Mali gostujući uživo na televiziji.

On je u jutarnjem dnevniku RTS rekao da imamo dovoljno goriva i gasa i da veoma odgovorno vodimo ekonomsku politiku.

Kad 5.000 dinara leže na račune

Prijava za po 5.000 dinara mladima kreće od 1. do 14. decembra a isplata će biti 15,16,17, u tim danima, tačno pred Novu godinu, videćemo tačno koji dan, isplatićemo taj novac mladima kao što je predsednik i obećao - rekao je Mali naglasivši da se borimo i da je svako dato obećanje dosad ispunjeno a stižu i povišice za javni sektor, našoj vojsci a povećana je i minimalna zarada.

- Razgovaraćemo s MMF-om o krizi u svetu, aranžmanu postojećem koji ističe u januaru. Mi smo uspeli da ostvarimo veliki broj reformskih ciljeva od kada sarađujemo sa MMF-om. Mi smo uspeli da odgovorimo jako i snažno na krizu, imaćemo ove godine više od 60 milijardi evra BDP-a, danas imamo najnižu istorijsku nezaposlenost. Aranžman sa MMF-om nam je omogućio da sprovedemo reforme brzo i uspešno - rekao je Mali.

Država je preuzela najveći teret krize na sebe, istakao je on i dodao da će se sa MMF-om razgovarati o nastavku aranžmana kako bi se nastavilo sprovođenje reformi koje već uspešno sprovodimo.

Kako kaže u krizi koja je zadesila svet, naš cilj je da obezbedimo dovoljno svega za naše građane.

- Hoćemo da pomognemo, da budemo prisutni, ako treba da se uveze dodatne struje, da mi taj novac imamo - rekao je Mali.

Siniša Mali
foto: RTS Printscreen

- Vodimo odgovornu ekonomsku politiku, i to je i moj odgov za kritičare. Imamo dovoljno novca na računu, nabavljamo i uglja, imamo dovoljno gasa, i dalje kontrolišemo cene dizela, goriva, osnovnih životnih namirnica, pokušavajući tako da držimo pod kontrolom inflaciju u Srbiju.

Kao što je predsednik rekao, ova zima će biti teška, ali mi moramo da se pripremimo i za onu narednu koja dolazi. Mi nijedan projekat nismo zaustavili dosad - naglasio je Mali.

On je jutros obradovao mlade najavom isplate jednokratne pomoći od 5.000 dinara.

Kurir.rs/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track