BEZ DOGOVORA U BRISELU: Ponuđeno rešenje koje je neprihvatljivo za Srbiju
Foto: Kurir

BEZ DOGOVORA U BRISELU: Ponuđeno rešenje koje je neprihvatljivo za Srbiju

Politika -

Srbiji je jutros u Briselu na sastanku, koji je EU hitno sazvala sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i takozvanim premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, ponuđeno ponižavajuće rešenje. To je potvrdio i predsednik Vučić obraćajući se iz Brisela i naveo da nije postignut nikakav dogovor, iako je Srbija bila potpuno konstruktivna u pregovorima, dok albanska strana ništa nije prihvatila. Predsednik je istakao da su pred nama besane noći i mnogo teških dana.

Visoki predstavnik za spoljnu i bezbednosnu politiku EU i posrednik u dijalogu između Beograda i Prištine Žozep Borelj, nakon osmočasovnih pregovora, izjavio je da očekuje da Kosovo odmah suspenduje naredne faze zamene registarskih tablica, a da Beograd ne izdaje nove tablice.

Aleksandar Vučić je dodao da je nakon današnjeg sastanka svima u EU jasno ko je konstruktivan, ko želi dogovor, a ko ne, i da je Srbija insistirala da, kada se priča o budućnosti, moraju da se poštuju dogovori koji su već potpisani.

Kakva je budućnost razgovora u Briselu? Da li se sprema novi sporazum? Šta čeka Srbe na KiM posle neuspelog nastavka pregovora?

Gosti Usijanja:
Đorđe Milićević - ministar bez portfelja
Vladimir Dobrosavljević - politički konsultant
Urednica i voditeljka: Jelena Pejović
Gledajte Usijanje večeras od 19.55 na Kurir televiziji!
(Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track