PREDSEDNIK U SEDIŠTU RIVIJANA: Star trek je stigao u Srbiju! Seo u auto na struju od 835 konja pa rekao: Ja sam naučio na menjač!
Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

u novom beogradu

PREDSEDNIK U SEDIŠTU RIVIJANA: Star trek je stigao u Srbiju! Seo u auto na struju od 835 konja pa rekao: Ja sam naučio na menjač!

Politika -

Ja sam seljak čovek, ja sam naučio na menjač, našalio se predsednik pošto je nakratko seo u auto koji ga je pozdravio sa "Dobro jutro, gospodine predsedniče"

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je posetio novootvoreno sedište Tehnološkog centra američkog proizvođača električnih automobila "Rivijan" u Novom Beogradu gde je video njihov novi model.

- Ja sam danas prvi put osetio kako je to biti Žan-Luk Pikard (Zvezdane staze) kad sedneš za komande potpuno inteligentnog automobila... Pitaju zašto ovoliko pričam o ovome, evo zašto... Dugo smo i naporno na ovome radili, godinu i po dana, a Srbija je to jedina uspela u celoj Evropi, uspeli smo da dovedemo Rivijan u našu Srbiju, najinovativniju kompaniju na svetu... To je ono za šta živite i za šta se borite - rekao je predsednik u obraćanju na svečanom otvaranju posle obilaska centra američke kompanije.

1 / 12 Foto: Kurir

Dodao je i da sad treba da gledamo kako da povećamo kapacitete kad je reč o Tehničkom fakultetu u Novom Sadu, Mašinskom i drugim fakultetima Univerziteta u Beogradu, te da se sad vidi koliko se isplaćuje dualno obrazovanje.

- Ja nisam imao pojma kako to izgleda... Kad sam ušao, nema nijedno dugme da pritisneš, nego samo ogroman displej na kom i ja ovako polućorav mogu da vidim, i to su automobili gde samo nešto vikneš i to je to... A kad sam otišao da vidim gde je motor, tamo nema ništa, a možeš bazenče da staviš za decu - rekao je Vučić dodavši da on to plastično tako objašnjava, te izrazio nadu da će se jednog dana ova vozila proizvoditi i kod nas.

1 / 4 Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

- Srbija je sada na inovativnoj mapi sveta zahvaljujući najinovativnijoj kompaniji na svetu - Rivijanu..., dodao je i naglasio:

- Star trek je stigao u Srbiju - rekao je predsednik podsetivši na inovativni tehnološki centar "Rivijan tek centar" koji će sarađivati u oblasti razvoja i inovacija sa fakultetima univerziteta u Beogradu i Novom Sadu.

Ja sam naučio na menjač!

- Ja sam seljak čovek, ja sam naučio na menjač!, našalio se predsednik pošto je nakratko seo u auto koji ga je pozdravio sa "Dobro jutro, gospodine predsedniče". Dodao je i da je navikao na kvačilo i kočnicu, i to je to.

Predsednik je rekao i da je auto toliko prostran da i on ovako krakat i visok ima puno mesta u njemu.

Možete misliti moje i Hilove teme - glavobolja, a onda ovo!

Predsednik je rekao i da je današnji radni dan započeo sastankom sa ambasadorom SAD Kristoferom Hilom s kojim je kasnije obišao i Rivijan.

- Možete misliti moje i Hilove teme... Kosovo, sankcije Rusiji... glavobolja, a onda ovo... Baš sam srećan - kazao je Vučić.

Reč je o automobilu od 835 konjskih snaga koji od nula do 100 ubrzava za tri sekunde, komandna tabla mu je potpuno digitalizovana a opremljen je sa čak 11 kamera, te ima i nekoliko modova vožnje koje vozač može da izabere.

- Rekao sam Kristoferu (ambasador Hil), ovo su stvari za koje živiš... Baš sam srećan, rekao je predsednik koji je jesenas u Njujorku i lično najavio dolazak u Srbiju američkog proizvođača električnih automobila koji, kako je danas rečeno, imaju bezvremenski dizajn i toliko su prostrani da su se predstavnici američke kompanije jutros našalili da u gepek može i bazen da se stavi.

1 / 6 Foto: screenshot Pink tv

- Jesi čuo Nešo ovo, ovde može bazen da se stavi, deca da se kupaju - rekao je pokazujući na ogroman i dubok gepek, na šta su se svi nasmejali, a onda pozvao i svog savetnika Danila Cicmila da pogleda kako izgleda unutrašnjost ovog automobila.

Kurir.rs

Bonus video:

01:27

PREDSEDNIK STALNO PONAVLJA DA MI KAO NAROD MORAMO DA SE PROMENIMO! Ne verujem u Brisel i u EU, ali SAM ZA SARADNJU svih zemalja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track