MIHA OSTAVIO NEIZBRISIV TRAG: Premijerka Brnabić i ministri izjavili saučešće povodom smrti legende
Foto: Printskrin / You Tube

MIHA OSTAVIO NEIZBRISIV TRAG: Premijerka Brnabić i ministri izjavili saučešće povodom smrti legende

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić i ministri Ivica Dačić i Zoran Gajić uputili su danas saučešća povodom smrti nekadašnjeg fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića.

Brnabić je u saopštenju navela da je Mihajlović legenda srpskog i svetskog fudbala, i da je "ostavio za sobom nezbrisiv trag" svojim uspesima na terenu i svim aktivnostima van njega.

Nekadašnji srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović preminuo je danas u 54. godini posle duge borbe sa leukemijom.

"Večno ćemo biti zahvalni na svoj radosti koju nam je kao fudbaler doneo, kako u klubovima u kojima je nastupao, tako i za reprezentacije u kojima je igrao. Ostaće upamćen po lavovskoj borbi i istrajnosti, koja ga je, uz vanredne sportske veštine, krasila i učinila primerom svim budućim generacijama", stoji u saopštenju premijerke.

Siniša Mihajlović
foto: Dado Đilas

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je u telegramu kazao da se nadao, kako je naveo - kao i svi u Srbiji i svetu, da će "veliki Siniša Mihajlović pobediti i u ovoj najvažnijoj bici".

"Njegov odlazak je neizmeran gubitak za njegovu porodicu i milione njegovih poštovalaca koji pamte njegov igrački genije. Miha je donosio najveću radost gde god je igrao i radio kao trener, a najveću u Srbiji koju je voleo iznad svega. Pamtićemo njegovu fudbalsku umetnost i njegov vedar duh, a najviše njegov odnos prema zemlji iz koje je potekao i uvek joj se vraćao", naveo je Dačić.

Aleksandra Đurović, Ivica Dačić
foto: Beta Miloš Miškov

Ministar sporta Zoran Gajić naveo je u saopštenju da je sa "tugom i nevericom primo vest o odlasku jednog od najboljih fudbalera i sportista koje je Srbija imala".

"Simbol najvećih uspeha srpskog klupskog fudbala, strastveni igrač reprezentacije, zvezda u Italiji, trener posebnog šmeka, znanja i autoriteta. To je naš Siniša, ali i mnogo više i vrednije od toga - divan suprug i otac, veliki humanitarac, pravi patriota i sportski ambasador naše zemlje", naveo je u saopštenju Gajić.

Gajić je dodao da se Mihajlović "nije predavao protiv najteže oblasti, gledao ju je pravo u oči, prkosno i ponosno kako je samo on znao, šutirao precizno preko svakog živog zida koji je zla kob postavljala".

Zoran Gajić
foto: Starsport©

"Na vest da je ponovo u bolnici, pomislili smo, "to je naš Miha, borac kakvog nema", ponovo će mahati nasmejan pored terena i komandovati igračima koji su ga svuda i uvek gledali sa posebnim poštovanjem", navodi se u saopštenju.

"Na žalost, teška bolest bila je jača i otrgla ga od svoje porodice, a nas ostavila sa knedlom u grlu da pričamo o našem Mihi, jednom od najvećih fudbalera koje smo imali. Hvala ti na svemu, Miho", stoji u saopštenju Zorana Gajića.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track