Pantić: Redžepi izmislio svađu SNS i DSS

Podematčina

Pantić: Redžepi izmislio svađu SNS i DSS

Politika -
"Izjava Bajrama Redžepija da postoji sukob između DS S-a i SNS-a i da je to razlog za incidente na severu Kosova je neosnovana i zlonamerna, izrečena kako bi se uneo nemir i nespokojstvo među građane, rekao je Pantić.

KOSOVSKA MITROVICA - Predsednik kosovskomitrovačke opštine Krstimir Pantić (SNS) odbacio je trvrdnje prištinskog ministra Bajrama Redžepija da na severu pokrajine postoji međusobni obračun i sukob članova Demokratske stranke Srbije i Srpske napredne stranke koji uz to generiše incidente.

"Izjava Bajrama Redžepija da postoji sukob između DS S-a i SNS-a i da je to razlog za incidente na severu Kosova je neosnovana i zlonamerna, izrečena kako bi se uneo nemir i nespokojstvo među građane i koko bi se situacija prikazala onakvom kakva nije", rekao je Pantić.

Pantić je odbacio pisanje nekih medija da je došlo do podele u SNS-u na severu Kosova.

"Postoje različita mišljenja ali SNS ima jedinstvenu politiku kada je pokrajina u pitanju i ta politika se sprovodi od najnižeg do najvišeg nivoa", pojasnio je Pantić.

Pantić je ocenio da se više ne biraju načini da se za incidente okrive Srbi i da je krajnje vreme da međunarodna zajednica konačno smogne snage i hraborsti da kaže ko stoji iza njih.

On je naveo da su napad na kolonu vozila Kosovske policije i EULEKS-a u Zubinom Potoku, prema saznanjima koje ima, izvršili pripadnici albanske nacionalnosti i da i u Euleksu znaju.

"Očekujemo da međunarodna zajednica konačno smogne snagu i hrabrost da javnosti saopšti ko stoji iz incidenata i da jasno i glasno za to optuže albansku stranu", rekao je Pantić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track