PREDSEDNIK OTKRIO ŠTA SE SVE DEŠAVALO IZA ZATVORENIH VRATA U STRAZBURU! Ukrajinci tražili pauzu da se konsultuju sa SAD i EU?!
Foto: Printscreen/Pink TV

obraćanje u palATI SRBIJA

PREDSEDNIK OTKRIO ŠTA SE SVE DEŠAVALO IZA ZATVORENIH VRATA U STRAZBURU! Ukrajinci tražili pauzu da se konsultuju sa SAD i EU?!

Politika -

A Srbija nikad nije bila uzdržana po pitanju teritorijalnog integriteta Ukrajine, rekao je Vučić

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na današnjoj konferenciji za medije da su predstavnici Ukrajine juče u Strazburu tražili pauzu kako bi se konsultovali sa predstavnicima SAD i EU?!

- A Srbija nikad nije bila uzdržana po pitanju teritorijalnog integriteta Ukrajine - rekao je Vučić pojašnjavajući šta se juče dešavalo iza zatvorenih vrata posle čega je prihvaćena aplikacije međunarodno nepriznate države tzv. Kosova za prijem u članstvo Saveta Evrope.

Aleksandar Vučić, kolekcija
foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Nismo zemlja koja će za jedan dan ili noć promeniti odnose sa celim svetom. Bilo je razočaranja. Srbija nikad nije bila uzdržana po pitanju teritorijalnog integriteta Ukrajine, kaže predsednik Vučić.

Grčku uzdržanost smo manje-više očekivali s obzirom na sve što se dešavalo poslednjih meseci dodao je Vučić.

1 / 7 Foto: Printscreen/Pink TV

Vučić je u današnjem obraćanju kazao i sledeće:

- Nećemo da menjamo odnos sa celim svetom zbog jednog glasanja, ali ako neko ne poštuje naš teritorijalni integritet, nećemo ni mi njihov, rekao je predsednik Aleksandar Vučić komentarišući izjavu Ivice Dačića da će Srbija promeniti odnos prema Ukrajini zbog njene uzdržanosti.

Vučić se zahvalio onima koji su glasali protiv, posebno Mađarskoj, ali i rekao da je razočaran odnosom nekih država koje su glasale za Kosovo.

- Mi smo znali da imaju većinu od 31 zemlje, očekivali su 34 najmanje. Od početka smo znali da imaju većinu koju ne možete da ugrozite. Imate zemlje koji nemaju svoju spoljnopolitičku orijentaciju i to je očekivano. Nije očekivana odluka Mađarske. Pokazali su se kao najveći prijatelji Srbije, glasali su protiv, moja iskrena zahvalnost premijeru Orbanu. Hvala Kipru, hvala Rumuniji, Azerbejdžanu, Gruziji... Hvala ljudima koji su podržali međunarodno pravo - poručio je predsednik Aleksandar Vučić povodom jučerašnjeg glasanja u Savetu Evrope.

Predsednik se javnosti obratio posle svečanosti na kojoj su uručeni ugovori najboljim diplomcima medicinskih fakulteta u Srbiji - mladim lekarima, ali i najboljim medicinskim tehničarima, svršenim srednjoškolcima.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track