Dulić: Pajtić za lidera DS, dobri su i Tadić i Đilas

Dulić: Pajtić za lidera DS, dobri su i Tadić i Đilas

Politika -
Dulić je naveo i da će se, ukoliko se Pajtić ne kandiduje, opredeliliti za jednog od druga dva kandidata i naglasio da se on lično neće kandidovati ni za jednu stranačku funkciju

NOVI SAD - Bilo bi dobro kada bi se neko iz Vojvodine kandidovao za predsednika Demokratske stranke (DS), izjavio je danas bivši ministar zaštite životne sredine Oliver Dulić i ocenio da bi najbolji mogući izlaz iz situacije u kojoj se DS suočava sa teškom kampanjom, od koje će stranka imati ogromne štete, bio - kandidatura Bojana Pajtića.

"Mislim da je Pajtić sazreo da bude dobar predsednik DS", ocenio je Dulić, negirajući da je neutralan po pitanju dva kandidata za čelnu poziciju DS - Borisa Tadića i Dragana Đilasa. "Naravno mislim da bi i Tadić bio izuzetan i Đilas, ali mislim da je izlaz iz situacije u kojoj se mi nalazimo - suočavamo se sa teškom kampanjom od koje će stranka imati ogromne štete - mislim da bi to (kandidovanje Pajtića) bio najbolji mogući izlaz", rekao je on.

Dulić je naveo i da će se, ukoliko se Pajtić ne kandiduje, opredeliliti za jednog od druga dva kandidata i naglasio da se on lično neće kandidovati ni za jednu stranačku funkciju, već da će se posvetiti svojoj struci i porodici. Iako je ministar finansija Mlađan Dinkić u Skupštini Srbije izneo veoma ozbiljne optužbe na njegov račun Dulić je rekao da ga neće tužiti, jer, kako je objasnio, "ne vredi".

Povodom optužbi o nenamenskom trošenju enormnih suma novaca iz Fonda za zaštitu životne sredine, Dulić je ocenio da je Dinkić organizovao čitavu hajku ne samo na Fond, već i na njega lično. Upitan šta će preduzeti, Dulić je rekao da će pokušati javnosti da objasni da Dinkić nije govorio istinu i dodao da "ne vredi tužiti Dinkića, jer nije realno da na bilo kom sudu u ovoj zemlji, kada je u pitanju polemika u parlamentu dvojice političara, dobije". Dulić je izjavio da misli da "po Ustavu oni ne mogu da tuže jedan drugog, jer je to parlamentarna rasprava", ocenio bivši ministar u emisiji "Jedan na jedan" Radiotelevizije Vojvodine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja