KO ŠALJE PORUKE ABAZOVIĆU? Prvo kočnice na mercedesu, pa evakuacija! Bezbednjaci o UGROŽAVANJU BEZBEDNOSTI crnogorskog premijera
Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Drugi incident za tri nedelje

KO ŠALJE PORUKE ABAZOVIĆU? Prvo kočnice na mercedesu, pa evakuacija! Bezbednjaci o UGROŽAVANJU BEZBEDNOSTI crnogorskog premijera

Politika -

Premijer Crne Gore Dritan Abazović imao je u poslednje tri nedelje već dva incidenta u kojima mu je bila ugrožena bezbednost. Nakon otkazivanja kočnica na službenom mercedesu tokom vožnje 31. jula, Abazović je u nedelju uveče bio napadnut na koncertu i njegovo obezbeđenje je moralo da ga hitno evakuiše iz diskoteke "Top Hil" u Budvi.

Profesor bezbednosnih nauka Miroslav Bjegović kaže za Kurir da dva slučaja ugrožavanja lične bezbednosti premijera Crne Gore govore o jasnim namerama.

Nenad Vuković, Miroslav Bjegović
foto: Kurirtv

- Po mom mišljenju to su političke namere, da putem slanja određenih poruka u vidu izvođenja jasnih destruktivnih aktivnosti zastrašivanja i ugrožavanja života Abazovića postignu efekat. Krajnji cilj je očito usmeren na promenu mišljenja i nekih političkih stavova kod Abazovića ili ispunjenja nečeg što je obećao a nije uradio, pa čak možda ima veze sa pitanjem njegovog budućeg učešća u novoj vladi. S obzirom na to da se radi o visoko štićenoj ličnosti, mora se postaviti pitanja o kompetentnosti, propustima i odgovornosti službenih lica u sistemu obezbeđenja MUP Crne Gore. Siguran sam da upravo ovo štićeno lice ima precizne odgovore na ova dva povezana bezbednosna događaja, ali da ih neće iznositi u javnost - ocenjuje naš sagovornik.

Prema saznanjima Kurira, u klubu se tokom nastupa Dina Merlina stvorio metež i haotična situacija u kojoj je došlo i do napada na Abazovića.

- Dritan je bio na nastupu Merlina, kada je jedan od posetilaca pokušao da mu priđe i napadne ga. Izneo je salve uvreda, a potom pokušao da mu priđe. Nastao je metež i haos. Obezbeđenje Abazovića je munjevito reagovalo - navodi reporter Kurira sa lica mesta.

Bačen je i suzavac, a crnogorski premijer u tehničkom mandatu je hitno evakuisan. On je, kako saznajemo, dobro i nije povređen. U toku je istraga lokalne policije koja preduzima sve mere na identifikaciji i procesuiranju učesnika napada.

Iz policije su, kako prenosi RTCG, rekli da se u momentu kada je Abazović, oko 2.30 sati, napuštao diskoteku "Top Hil" u Budvi, dogodio fizički sukob između dve grupe mladića, ali on ni u jednom momentu nije bio ugrožen. Policija je saopštila da "incident nema nikakve veze sa predsednikom Vlade, niti sa njegovim obezbeđenjem, niti je na bilo koji način njegova bezbednost bila ugrožena". Kako su dodali, suzavac je iskorišćen da bi se suzbio sukob dve grupe mladića.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track