KURTI SVOJIM NASILJEM PROVOCIRA MEĐUNARODNU ZAJEDNICU: Srpska lista se oglasila povodom hapšenja još dvojice Srba na KiM!
Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

saopštenje

KURTI SVOJIM NASILJEM PROVOCIRA MEĐUNARODNU ZAJEDNICU: Srpska lista se oglasila povodom hapšenja još dvojice Srba na KiM!

Politika -

Srpska lista se oglasila povodom hapšenja dvojice Srba od strane tzv. policije Kosova

- Danas su na području severne Kosovske Mitrovice i Zvečana od strane Kurtijevog režima na prevaru uhapšena dvojica Srba, I.E. i D.M. a za dvojicom se još traga po navodima albanskih medija - saopštili su iz Srpske liste.

Dodaju da je ovo u skladu sa nesaradnjom prištinskog premijera Aljbina Kurtija sa Beogradom tokom pregovora u Briselu

- Podsećamo da ova hapšenja naših sugrađana, kao i prebijanje mladića u Gračanici dolaze nakon Kurtijevog odbijanja da aktivno učestvuje u dijalogu i deeskalira situaciju na terenu - ističu.

Kurti ovim postupcima provocira međunarodnu zajednicu.

- Očigledno da Kurti nastavlja sa svojim planom da nasiljem i silom rešava otvorena politička pitanja i Srbe na Kosovu i Metohiji tretira kao taoce u procesu pregovora koje može da maltretira kad god mu se prohte i time šalje poruku Evropskoj uniji da mu ne mogu ništa - piše u saopštenju.

Pozivaju se međunarodne organizacije prisutne na KiM da reaguju.

- Apelujemo na Kfor i Euleks da najhitnije spreče upade specijalaca i druge provokacije Kurtijevog režima kojima se ugrožava mir i izazivaju tenzije - zaključuju iz Srpske liste.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track