"KOSOVSKA POLICIJA SE MORA SKLONITI SA SEVERA" Zoronjić: Nisu ih Albanci čuvali, nego Srbi! Ovako, bojim se da će doći DO NAJGOREG
Emil Zoronjić o terorizmu na KiM, Foto: Kurir TV, Handout/Videoplus

Emil Zoronjić o terorizmu na KiM:

"KOSOVSKA POLICIJA SE MORA SKLONITI SA SEVERA" Zoronjić: Nisu ih Albanci čuvali, nego Srbi! Ovako, bojim se da će doći DO NAJGOREG

Politika -

Emil Zoronjić, predsednik upravnog odbora Omladinske mreže Srbije gostovao je u emisiji "Puls Srbije" na Kurir TV davši analizu trenutne bezbednosne situacije na KiM.

Emil Zoronjić
foto: Kurir tv

Ružne i tužne scene sa KiM je kontinuitet nasilja nad Srbima, odnosno njegov nastavak, nije optimističan Zoronjić dok započinje razgovor. On ne zna šta se može postignuti ovim:

- Ljudi nisu morali biti ubijeni kao da su na frontu. Šta se ovo dešava? Ovo nije nešto što mi smemo da normalizujemo. Ovo je korak ka pogromu naroda sa Kosova i Metohije.

03:20

EMIL ZORONJIĆ O TERORIZMU NA KIM: Srbija će štititi svoj narod, ali bojim se da ovo može dovesti DO NAJGOREG! Šta je sledeće?

Istakavši prethodna dešavanja uz nasilje u Banjskoj nastavio je:

- Ovo se koristi za predstavljanje narativa da se prikaže da nisu Albanci ti koji eksaliraju sukob, nego da su Srbi ti koji to rade. Od početka godine i pojačanog talasa nasilja, sve to vode ka daljoj eskalaciji. Srbiji to ne ide u prilog. U slučaju bilo koje eskalacije, Srbi na KiM se nalaze pred egzodusom i mi nemamo luksuz da idemo u bilo šta osim u mir. Ovo je korak dublje eskalacije. Šta je sledeće? - pita Zoronjić.

On se boji sledećeg:

- Evropa ne sme da veruje Kurtijevim lažima, a nema mesta "kosovskoj" policiji na Severu Kosova i Metohije. Srbi su doneli političku i društvenu odluku da izađu iz institucija. Stanje na terenu time mora da se promeni. Ovde nije reč o kosovsko-srpskim policajcima, a sada kada nemamo Srbe kao policajce mora aposlutno da reaguje Međunarodna zajednica i preuzme red i mir na celoj teritoriji KiM. Nisu Albanci čuvali Srbe, nego Srbi. Ako se ovako nastavi do deeskalacije neće doći. Kosovska policija se mora skloniti sa KiM i tu policiju na severu moraju da čine Srbi.Srbija će štititi svoj narod, ali bojim se da će ovo samo dovesti do nestanka Srba na Kosovu i Metohiji.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track