PETAR PETKOVIĆ: Zašto Priština i dalje ne predaje tela stradalih porodicama? Zbog čega se kriju informacije u vezi sa obdukcijom?
Foto: Printscreen/Video Plus

"Zbog čega se Euleks ne oglašava već dva dana"

PETAR PETKOVIĆ: Zašto Priština i dalje ne predaje tela stradalih porodicama? Zbog čega se kriju informacije u vezi sa obdukcijom?

Politika -

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković oglasio se na društvenoj mreži "X", gde je postavio jasno pitanje "Zašto Priština i dalje ne predaje tela stradalih porodicama".

- Zašto Priština i dalje ne predaje tela stradalih porodicama? Zbog čega se kriju informacije u vezi sa obdukcijom? Zbog čega se Euleks ne oglašava već dva dana na naš zahtev da tim međunarodnih eksperata sa srpskim patolozima pregledaju tela? - glasi objava Petra Petkovića.

Podsetimo, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je u današnjem vanrednom obraćanju iz Palate Srbija da naša država zahteva da nezavisna komisija uradi obdukcije tela trojice Srba koje je u nedelju u Banjskoj ubila tzv. kosovska policija.

On je rekao da je sazvao konferenciju kako bi domaću i međunarodnu javnost obavestio o svemu što se dešavalo 24. septembra i zašto je kosovska policija odbila da Euleks učestvuje u istrazi.

On je nekoliko puta naglasio da Srbija ima saznanja, fotografije i dokaze koji svedoče da je reč o brutalnom, mučkom i hladnokrvnom ubistvu zbog kojeg je i Euleksu onemogućeno da učestvuje u istrazi kako se ne bi saznalo kako su Srbi te noći, u stvari, pobijeni.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track