Ministar odbrane u poseti Kipru
Foto: Tanjug

Ministar odbrane u poseti Kipru

Politika -
Vučić će imati niz bilateralnih susreta sa ministrima odbrane zemalja članica EU i zemalja kandidata, u cilju unapređenja saradnje u oblasti odbrane, kao i regionalne bezbednosne saradnje

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić boravi od danas u trodnevnoj poseti Kipru gde se održava Neformalni susret ministara odbrane zemalja Evropske unije.

Tom prilikom, ministar Vučić će imati niz bilateralnih susreta sa ministrima odbrane zemalja članica EU i zemalja kandidata, u cilju unapređenja saradnje u oblasti odbrane, kao i regionalne bezbednosne saradnje, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kako je najavljeno, tokom boravka u Nikoziji, Vučić će posetiti kontingent Vojske Srbije angažovan u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija UNFICYP na Kipru i sastati se sa šefom Misije i načelnikom štaba snaga UNFICYP.

Tom prilikom biće predstavljeni spoljnopolitički ciljevi i trenutno stanje procesa integracije Srbije u EU, kao i kapaciteti i angažovanje Ministarstva odbrane u aktivnostima Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike sa težištem na učešću u operacijama za upravljanje krizama EU.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track