SKANDAL: Zapaljena srpska trobojka na spomeniku nevino stradalim Srbima tokom 1998. i 1999. godine u opštini Orahovac! (VIDEO)
Foto: Kancelarija za KiM

Velika Hoča

SKANDAL: Zapaljena srpska trobojka na spomeniku nevino stradalim Srbima tokom 1998. i 1999. godine u opštini Orahovac! (VIDEO)

Politika -

Na spomeniku ubijenim i kidnapovanim Srbima sa teritorije opštine Orahovac, koji su mučki stradali od ruke albanskih ekstremista, tokom vikenda je zapaljena srpska trobojka.

Tim povodom oglasila se Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštenjem u kojem se navodi da je paljenje srpske trobojke i skrnavljenje spomenika na ulazu u Veliku Hoču, poistavljenom u spomen na 84 nevino stradalih Srba sa teritorije ove opštine tokom 1998. i 1999. godine, akt bezumlja albanskih ekstremista koji godinama pale sve srpsko, želeći da tako obeshrabe Srbe i slome duh srpskog naroda koji odoleva svim napadima i iskušenjima, ma kakva ona bila.

00:15

Spaljena srpska zastava

- Zajedno sa svojim predstavnicima na terenu, postavićemo novu trobojku, kao što smo i svaki put dosad obnavljali i gradili ono što Kurtijevi ekstremisti pale i ruše - navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije su pozvali međunarodne predstavnike i misije koje deluju na prostoru KiM da dođu kod spomenika ubijenim i kidnapovanim Srbima u Velikoj Hoči i da sa tog mesta pošalju jasnu poruku da su ovakvi etnički incidenti i napadi na srpsko postojanje na KiM nedopustivi.

- Spaljena srpska zastava, preorane srpske kosti, izmeštanje spomenika srpskim herojima palim u Prvom svetskom ratu sa groblja u Prištini slika su i prilika Kurtijeve antisrpske politike mržnje koja stimuliše ekstremiste u njihovim suludim aktima - zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track