"BIĆE INTERESANTNI IZBORI U BEOGRADU, SADA IMAMO PREDNOST" Vučić: Siguran da će lista "Srbija ne sme da stane" ubedljivo pobediti
Foto: Printscreen/Prva TV

"BIĆE INTERESANTNI IZBORI U BEOGRADU, SADA IMAMO PREDNOST" Vučić: Siguran da će lista "Srbija ne sme da stane" ubedljivo pobediti

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će ako lista koju podržava izgubi izbore u Beogradu, isto veče čestitati protivnicima, ali da je siguran da će lista koju on podržava pobediti i osvojiti više glasova nego na prošlim izborima.

- Oni su tražili izbore. Oni su meni uputili pismeno, odnosno nepismeno. Tražili su da izbori moraju biti održani do Nove godine. Mi smo izašli u susret, i imaće izbore. Oni su ih tražili, primorali nas, mi smo to prihvatili. A oni nikada nisu prihvatali zahteve opozicije. I sada oni kažu da su izbori unapred namešteni. Znate li zašto? Zato što znaju da će da izgube, i unapred traže alibi - kazao je Vučić.

Predsednik dodaje i da opozicija nikada nije priznala gubitak na izborima, niti je čestitala protivnicima dok su bili na vlasti.

On je rekao da, pošto ga nazivaju ubicom i organizatorom Jovanjice, trebalo da lako dobiju izbore.

prva tema, Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/Prva TV

- Što vam onda smeta što se angažujem. Valjda ćete takvog čoveka najlakše da pobedite. Ili možda narod zna ko je najviše radio? Dovedite mi čoveka za kog kažete da je pritisnut, a ja ću sada pozvati sve građane da nikoga ne slušaju, ne podležu pritiscima, i da prijave svakog drznika koji misli da može da kupuje nečiju volju. Prijavite ih policiji, biće žestoko kažnjeni. Ko god iz bilo koje partije vlasti ili opozicije radi to, mora biti kažnjen - kazao je predsednik.

Vučić je o rezultatima prethodnih izbora rekao da je prošle godine SNS imala 42 odsto od ukupnog broja izašlih. On kaže da opoziciji želi sve najbolje.

- I da čestitaju pobedniku. Ja sam siguran da će lista "Srbija ne sme da stane" ubedljivo pobediti, i da će dobiti značajno veći broj glasova na ovim izborima u odnosu na prošle. Ostaje da se vidi naravno. Možete gledati istraživanja koliko hoćete, ja uvek verujem onome što osećam u narodu. Što se Beograda tiče mi pratimo to, radimo dnevni roling, imali smo veliki zaostatak. Sada imamo prednost. Biće interesantni izbori svakako u Beogradu, da li će Tadić preći cenzus, ili Nestorović - kazao je on.

Kuriri.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track