Koordinaciono telo osposobiti ili rasformirati

Riza Haljimi

Koordinaciono telo osposobiti ili rasformirati

Politika -
Koordinaciono telo u novom sazivu "ili treba osposobiti da se bavi i rešava najvažnije probleme na području Bujanovca i Preševa, ili ga treba rasformirati"

BUJANOVAC - Lider Partije za demokratsko delovanje Riza Haljimi izjavio je da je "Koalicija Albanaca preševske doline", čiji je poslanik u Skupštini Srbije, zainteresovana da učestvuje u reorganizaciji Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu.

Haljimi je izjavio da smatra da Koordinaciono telo u novom sazivu "ili treba osposobiti da se bavi i rešava najvažnije probleme na području Bujanovca i Preševa, ili ga treba rasformirati". "Kao poslanik i u prethodnom sazivu Skupštine Srbije postavio sam poslaničko pitanje na koje nikada nisam dobio odgovor, koliko je ljudi zaposleno u Koordinacionom telu za Preševo, Bujanovac i Medveđu i kakvim se poslovima bave. Znam samo da su imali budžet na godišnjem nivou samo za plate zaposlenih od 25 miliona dinara", rekao je Haljimi.

Prema njegovim rečima, odgovor na pitanje koliko ima zaposlenih u dosadašnjem sazivu Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu i ko se od njih čime bavi nije uspeo da dobije ni kao član predsedništva tog tela, ali da je samo na ugovore o delu, koji su išli preko tog tela, bilo trošeno 60 miliona dinara godišnje.

"Tražimo od nove Vlade Srbije da se prekine sa manipulacijama prethodne vlade i njihovog predsednika Koordinacionog tela (Milana Markovića) koji je očigledno podržavao stranke koje su bojkotovale parlamentarne izbore i izbore za Nacionalni savet Albanaca, dok je sa strankama koje su učestvovale na parlamentarnim izborima sve vreme imao zategnute odnose", kazao je Haljimi. Haljimi je naveo da očekuje da na funkciju predsednika Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu, sa kojim očekuje bolju saradnju, već na ovoj ili prvoj narednoj sednici Vlade Srbije biti izabran neko od novih ministara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track