OGLASILA SE I SRPSKA LISTA: Kurti svakog dana teroriše srpski narod na Kosovu i Metohiji i prkosi međunarodnoj zajednici!
Foto: Kurir

reagovanje

OGLASILA SE I SRPSKA LISTA: Kurti svakog dana teroriše srpski narod na Kosovu i Metohiji i prkosi međunarodnoj zajednici!

Politika -

Umesto da počne sa sprovođenjem obaveza Prištine na šta se obavezao u Briselu, i formira Zajednicu srpskih opština kako je dogovoreno 2013. i 2015. godine, Aljbin Kurti svakoga dana teroriše srpski narod, a ujedno i prkosi čitavoj međunarodnoj zajednici vređajući čak i posrednike u dijalogu, ističe se u saopštenju Srpske liste, a prenosi Kosovo Online.

- Da stvar bude gora, ovaj licemer i antisrbin, Aljbin Kurti smogao je snage da govori o srpskim parlamentarnim izborima, očigledno nezadovoljan rezultatima, i veličanstvenom pobedom Srpske napredne stranke odnosno politike Aleksandra Vučića. Očigledno je želeo druge pobednike ovih izbora koji će ostati u opoziciji - navodi se u tekstu.

Ovo je, kako dodaju, ujedno i jasna poruka celom srpskom narodu koga Kurti želi na vlasti u Beogradu, one iste koji su ga protivzakonito pustili iz srpskog zatvora.

- Ni manje ni više, o regularnosti izbora govori Kurti koji je Srbima sa Kosova i Metohije po treći put uskratio pravo glasa, u nadi da će sprečiti Srbe da podrže Srpsku naprednu stranku i Aleksandra Vučića, i time još jednom pokažu kome veruju i čiju politiku slede. Onaj isti čiji režim svakoga dana krši osnovna ljudska prava srpskog naroda, otima mu zemlju, banjsko lečilište, imanja, preorava čak i grobove, govori o poštovanju zakona i vladavinu prava, 'ko o čemu, lopov o poštenju' stara je izreka - zaključuje se u saopštenju.

Kurir.rs/Kosovo Online/A.Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track