"SREĆAN TI ROĐENDAN, REPUBLIKO SRPSKA!" Savetnik Milorada Dodika o značaju današnjeg dana: Pokazujemo dosad NEVIĐENO JEDINSTVO!
Srećan ti rođendan Republiko Srpska!, Foto: Kurir

kurir tv

"SREĆAN TI ROĐENDAN, REPUBLIKO SRPSKA!" Savetnik Milorada Dodika o značaju današnjeg dana: Pokazujemo dosad NEVIĐENO JEDINSTVO!

Politika -

Republika Srpska danas obeležava Dan Republike. Predsednik Srpske Milorad Dodik i predsednik Srbije Aleksandar Vučić dogovorili su sinhronizovani vatromet večeras u 20 časova u svim gradovima Republike Srpske, kao i Beogradu.

O proslavi velikog dana u Republici Srpskoj govorio je Branislav Okuka, savetnik predsednika Milorada Dodika.

Branislav Okuka
foto: Kurir tv

"Hristos se rodi! Čestitam svim Srbima na svetu sretan dan Republike Srpske, kao i svim domaćinima u srpskim zemljama koje slave Svetog Stefana Prvomučenika", započeo je Okuka, naglašavajući značaj ovog dana za srpski narod.

Govoreći o proteklom danu proslave, Okuka je istakao značaj svečane akademije održane u Manjači, u kojoj su prisustvovali značajni predstavnici iz Srbije i sveta. Predsednik Republike, Milorad Dodik, je održao govor posvećen doprinosu svih onih koji su stvarali i čuvali Republiku Srpsku, naglašavajući predanost za dobrobit naroda.

Branislav Okuka
foto: Kurir tv

Planirane aktivnosti za danas, prema Okukinim rečima, uključuju defile popraćen svetlosnim vatrometom, obeležavajući Dan Republike na način koji do sada nije viđen.

- Očekuje se spektakularan šou koji će završiti najspektakularniju proslavu rođendana Srpske do sada - dodao je.

Okuka je dalje preneo i reakcije na čestitke iz Beogradske kule, gde su slike s porukama podrške Republike Srpske izazvale ponos kod svih Srba širom sveta.

U svetlu izazova i teških vremena koji su navedeni, Okuka je naglasio važnost jedinstva i zajedničkog truda srpskog naroda za suočavanje sa izazovima.

08:11

SREĆAN TI ROĐENDAN REPUBLIKO SRPSKA! Savetnik Milorada Dodika o značaju današnjeg dana: Pokazujemo, do sad NEVIĐENO JEDINSTVO!

- Pokazujemo značajno jedinstvo koje do sada nikada nije bilo viđeno - istakao je.

Govoreći o izazovima s kojima se Srpska i Srbija suočavaju, Okuka je naglasio kontinuiranu borbu srpskog naroda za opstanak na ovim prostorima, te kako se ta priča ne odnosi samo na aktuelnu godinu, već se proteže godinama unazad.

Na kraju svog govora, Okuka je izrazio optimizam u vezi sa budućnošću, verujući u mudrost i ispravne odluke srpskog naroda, kao i podršku liderima poput predsednika Vučića i Dodika.

Ova izjava Branislava Okuke odražava značaj Dana Republike Srpske za srpski narod i ističe važnost jedinstva i podrške u suočavanju sa izazovima.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

06:37

REPUBLIKA SRPSKA JE NAJVEĆA NACIONALNA POBEDA SRBA U POSLEDNJIH 100 GODINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja