DEVETI OKRIVLJENI PRIZNAO KRIVICU ZA NASILNIČKO PONAŠANJE ISPRED SKUPŠTINE GRADA: Sporazumom mu je određena uslovna kazna zatvora
Foto: Više javno tužilaštvo u Beogradu

vjt u beogradu

DEVETI OKRIVLJENI PRIZNAO KRIVICU ZA NASILNIČKO PONAŠANJE ISPRED SKUPŠTINE GRADA: Sporazumom mu je određena uslovna kazna zatvora

Politika -

Okrivljeni Slavomir R. (58) zaključio je sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu sporazum o priznanju krivičnog dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, koje je izvršio 24. decembra 2023. godine u vezi sa događajima ispred zgrade Skupštine Grada Beograda.

Sporazumom mu je određena uslovna kaznu zatvora od šest meseci, s rokom provere od dve godine i novčana kazna od 30.000 dinara. Sporazum je podnet Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Okrivljeni je kamenicama i drugim tvrdim predmetima gađao ulaz zgrade.

Podsetimo, ovo je deveti sporazum o priznanju krivičnog dela zbog nasillja koje se dogodilo ispred gradske skupštine tokom protesta opozicije 24. decembra.

Prethodno su četvorica okrivljenih priznala krivicu i zaključila sporazume za krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi i javnom skupu u sticaju sa krivičnim delom pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja za uslovne kazne zatvora i novčane kazne.

Druga četvorica su zaključila sporazume o priznanju krivičnog dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi i javnom skupu na uslovne kazne zatvora i novčane kazne.

U noći između 24. i 25. decembra 2023. godine zbog navedenih krivičnih dela uhapšeno je ukupno 20 izgrednika od kojih su neki još u pritvoru ili kućnom pritvoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track