KO JE STOJAN RADENOVIĆ, NAJSTARIJI POSLANIK U SKUPŠTINI: Leskovčanin, ugledni naučnik i svetski poznati matematičar
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

četiri godine uzastopno bio među 100 najcitiranijih matematičara u svetu

KO JE STOJAN RADENOVIĆ, NAJSTARIJI POSLANIK U SKUPŠTINI: Leskovčanin, ugledni naučnik i svetski poznati matematičar

Politika -

BEOGRAD - Današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije predsedavaće najstariji narodni poslanik, a u ovom sazivu to je matematičar Stojan Radenović sa liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", a njemu će u radu pomagati četvoro najmlađih poslanika i generalni sekretar narodne skupštine.

Stojan Radenović je rođen 1948. u selu Dobra Voda kod Leskovca. Do 1979. je bio profesor u Četrnaestoj gimnaziji, da bi potom doktorirao i naredne dve decenije predavao na Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu.

Od 2000. godine je radio na Mašinskom fakultetu u Beogradu, gde je dočekao i penziju. Sa 65 domaćih i preko 150 stranih koautora objavio je oko 400 radova u međunarodnim časopisima, od čega je više od 200 časopisa sa SCI liste.

Profesor Stojan Radenović je 2016. godine gotovo samostalno doprineo da se Beogradski univerzitet nađe među prvih 300 rangiranih na prestižnoj Šangajskoj listi.

Kurir.rs

On je četiri godine uzastopno bio među 100 najcitiranijih matematičara u svetu. Uprkos tome što se povukao u penziju, i dalje zauzima značajna mesta na svetskim listama rangiranja istraživača.

Trenutno ima više od 12.000 citata, a samo od početka 2022. već više od 100.

Kurir.rs

Bonus video:

01:03

POSTATI PRIVATNI DETEKTIV JE TEŽE NEGO NARODNI POSLANIK! Grgur otkrio da su većinska klijentela žene: ZOVU SAMO ZBOG OVOGA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track