KAKVA NEMOĆ, PRIZNANJE POTPUNOG I KOMPLETNOG PORAZA! Premijerka Brnabić o minimalnim uslovima ProGlasa za održavanje novih izbora
Foto: Kurir TV

KAKVA NEMOĆ, PRIZNANJE POTPUNOG I KOMPLETNOG PORAZA! Premijerka Brnabić o minimalnim uslovima ProGlasa za održavanje novih izbora

Politika -

Premijerka Ana Brnabić oglasila se danas nakon što su potpisnici inicijative ProGlas predstavili su "minimalne" uslove za održavanje novih izbora.

- Kakav epski debakl opozicije! Njihovi saborci, veće "mudraca" iz Proglasa, nakon višenedeljnih analiza i promišljanja, izašli sa tim da je "minimalni uslov" za izbore da nijedna lista ne sme da nosi ime Aleksandra Vučića!

Priznali, sami, zvanično, da ni na jednom nivou, ni protiv koga, nikada ne mogu da pobede, nigde u Srbiji, ukoliko je, sa druge strane, čak i samo ime Aleksandra Vučića!

Uz svu svoju medijsku mašineriju, uz godine dehumanizacije i kriminalizacije i njega i njegove porodice, uz 24-časovni program o tome koliko je zao, lud, tiranin, psihopata, šef mafije, lopov, nepomenik, izdajnik, ratni huškač, ruski čovek koga su Amerikanci doveli da prizna Kosovo*....i šta sve ne. Uz sve to, jednostavno - ne mogu da pobede njegovo ime.

Kakva nemoć. Kakvo priznanje potpunog i kompletnog poraza. Kakav festival slabosti.

I, umesto da se trude da, nekad u budućnosti, budu bolji od Vučića, da pokažu da su vredniji, da znaju više, da rade više, imaju bolji program - ne, oni kažu: zabranite ne samo Vučića, već i njegovo ime!

Baš na Dan državnosti, isti oni koji su od stranaca sami tražili da uslove i sankcionišu njihovu zemlju i njihov narod, ukoliko ne pristanu na gaženje sopstvenog suvereniteta, i zvanično su potpisali potpunu kapitulaciju pred Aleksandar Vučić. Kosmička pravda - poručila je premijerka.

Podsetimo, ProGlas je saopštio da minimalni uslovi za ponavljanje izbora podrazumevaju reviziju i sastavljanje tačnog biračkog spiska i obezbeđivanje medijskog pluralizma prevashodno na Javnom servisu i "neselektivne" pravne i političke odgovornosti za "izborni inženjering" 17. decembra. Među uslovima koje su potpisnici Proglasa predstavili su i održavanje svih preostalih lokalnih izbora u isto vreme, zatim da u svakom narednom izbornom ciklusu podrška kandidaturi u vidu potpisa građana mora biti javnobeležnički, odnosno sudski overena kao i da nazivi izbornih lista ne smeju sadržati imena onih lica koji nisu kandidati.

Bonus video:

09:57

Obraćanje Ane Brnabić nakon izbora: Osvojili smo 47,1 odsto glasova!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track