"IMAM NEOBORIVI DOKAZ NA TELEFONU DA JE NESTOROVIĆ KRIV" Pavlović za Kurir televiziju: Pocepao je pokret "Mi - glas iz naroda"
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

redakcija

"IMAM NEOBORIVI DOKAZ NA TELEFONU DA JE NESTOROVIĆ KRIV" Pavlović za Kurir televiziju: Pocepao je pokret "Mi - glas iz naroda"

Politika -

Da li je Beograd na korak od novih izbora i u kolikoj meri je tome doprineo raskol u pokretu MI - glas iz naroda Branimira Nestorovića?

Zašto pokret nije mogao da izdrži politički pritisak, da li je izneverio birače i koliko glasova je realno da osvoji na novim gradskim izborima?

Ovo su pitanja za goste Olje Lazarević, voditeljke jutarnjeg programa Redakcija na Kurir televiziji, Branka Pavlovića, advokata i jednog od osnivača MI - glas iz naroda, Dejana Vuka Stankovića, političkog analitičara i Aleksandra Gajovića, novinara i književnika.

Voditeljka je na uvodu u razgovor istakla da su poziv za gostovanje dobili i predstavnici pokreta "Pravi mi", ali da se nisu odazvali. Zatim je upitala Pavlovića da prokomentariše Nestorovićevu tvrdnju da ga ne mogu izbaciti iz pokreta.

Branko Pavlović
foto: Kurir televizija

- Nikom nikad nije palo na pamet da isteruje bilo koga, naročito ne gospodiu Nestorovića i Pavića. Oni su sami istupili, a onda iste večeri na Telegramu napisali objavu da napuštaju pokret. Mi smo obavestili poslanike da ćemo u skupštini govoriti o tome, da ne saznaju iz medija. A on to piše na društvenoj mreži. Većinom smo odbili predlog, zašto bismo provocirali cepanje pokreta koji nam veoma šteti - započeo je Pavlović, pa nastavio:

Mi - glas iz naroda
foto: privatna arhiva

- Cela priča i brojni drugi detalji imaju smisao da se zamagli nesporna činjenica da su Nestorović i pavić pocepali pokret i to na jednoj temi da se ubuduće pokret ne vodi kolektivno i saborno. A taj sistem je doneo rezultat. Većina nije bila za to, čim Nestorović to stavlja na glasanje, zna da se odluke donose većinom. Ja nikom ne čitam misli, a posledice idu isključivo u korist vladajuće strukture. Imam dokaz na telefonu iz prepiske u grupi da je ovo što govorim istina - objasnio je Pavlović.

On nije u emisiji pokazao prepisku, ali je redakciji Kurira poslao "skrinšot" prepiske.

02:57

NESTOROVIĆ JE POCEPAO POKRET MI - GLAS IZ NARODA I TO JE JEDINA ISTINA! Pavlović: On i Pavić su učinili to IZ JEDNOG RAZLOGA

Dejan Vuk Stanković veruje da je ova nekonvencionalni pokret upao u zamku raskola.

02:05

DEJAN VUK STANKOVIĆ NA KURIR TELEVIZIJI: Analiza raspada pokreta Mi - glas iz naroda

- Ne postoji ništa bolje za vlast nego da neka nova stranka koju usponu, koja je na neki način mnoge iznenadila, mene ne toliko, ulaskom u parlament i značajnom ulogom u procesu formiranja većine u Beogradu, se polako ali sigurno raspada. Loša je slika razdora. Razdor je majka uništenja jedne političke opcije. Pogledajte samo po kom modelu se raspada Demokratska stranka bezmalo 30 godina. Ako su se osnivači dogovorili da to bude drugačiji neki model, onda je čak i o modifikaciji trebalo da se razgovara unutar organa stranke. Ili tog pokreta koje treba da bude stranka u nastajanju. A ne da se izlazi u javnost. Onog trenutka kad je to izašlo u javnost i onog trenutka kada su svi oni verovatno zatečeni na sastanku, bili su uočeni s tom ponudom uzmi li ostavi. Tog trenutka je razdor već počeo - smatra Dejav Vuk Stanković.

Dejan Vuk Stanković
foto: Kurir televizija

Aleksandar Gajović nema dilemu da će u Beogradu doći do novih izbora, a da će pokret snositi odgovornost.

Aleksandar Gajović
foto: Kurir televizija

- Ja imam nešto drugačije mišljenje od sagovornika, ne ulazeći u iskrenost i motive, i želje, i programa pokreta. Kakav kolektivni organ koji vodi? Pa to je Kardeljevo samoupravljanje. Nema dva generalna direktora, nema dva glavna urednika. Postoji samo jedan koji odgovara. Kolektivno, to je bilo 60 godina samoupravljanja. I to je ono što je dovelo do pucanja pokreta. Uopšte ne ulazim u motive formiranja pokreta. Sad plaćamo nove izbore. To košta. A kad je u Beogradu pitanju, gde će po svemu sudeći biti novih izbora, ta post-izborna kriza je u stvari vaša odgovornost. I vi ćete to nositi taj krst na leđima, to je sasvim izvesno, taj raskol - smatra Gajović.

02:45

ALEKSANDAR GAJOVIĆ NA KURIR TELEVIZIJI: Pokret Mi - glas iz naroda nosiće krst zbog novih izbora

Pavlović je napomenuo da je njegovo današnje gostovanje na Kurir televiziji tačka na temu raskola u pokretu.

- Ja gledam Nestorovića i Pavića koji se smeju nakon raspada. Pa, kome je to smešno, to će naneti nepopravljivu štetu svima. A sistem kolektivnog odlučivanja je besprekorno funkcionisao - smatra Pavlović koji je prokomentarisao Gajovićevu rečenicu da su krivi za nove izbore.

- Nismo mi krivi. Opoziciju nismo podržali jer na liste stavljaju sve koji su protiv srpskih nacionalnih interesa. A vladajuću koaliciju jer je korupcija ogromna, kadrovska rešenja očajna.

Branko Pavlović
foto: Kurir televizija

- Mi imamo sedam poslanika, jedna poslanica je u inostranstvu, s njom nisam razgovarao. Ne želim da licitiram, možda je i osam. Nije prvi put da se pravi više poslaničkih grupa iz jedne liste. Konsultacije s predsednikom su protokolarna stvar, to je više uvažavanje funkcije predsednika. Mi ne odlučujemo o novom mandataru. A na beogradske izbore idemo da ubedimo Beograđane da je pokret ostao veran svojim principima. Ko ide da bi izgubio - smatra Pavlović.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj devet za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:26

JELENA PAVLOVIĆ IZ POKRETA PRAVI MI ZA KURIR TELEVIZIJU: Zbog ovog je pošla za Nestorovićem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track