ŠTO JE BABI MILO… Šolakovi "stručnjaci" izmislili "izbornu krađu" u izveštaju ODIHR u kome je - I ZVANIČNO NEMA!
Foto: Nemanja Nikolić, Printscreen

Šampioni fejk njuza i neprofesionalizma

ŠTO JE BABI MILO… Šolakovi "stručnjaci" izmislili "izbornu krađu" u izveštaju ODIHR u kome je - I ZVANIČNO NEMA!

Politika -

To što radi Nova više nije novinarstvo, to je vic!

Kao onaj kad psihijatar nacrta krug na papiru i pita pacijenta šta je to, a on odgovori:

- Ona ženska stvar.

Nacrta zatim trougao, a ovaj opet isto:

- Ona stvar.

Tako bude i za kvadrat...

- Vi ste seksualni manijak - zaključi doktor.

- Ja manijak, a vi stalno crtate ono.

Tako i Nova sa međunarodnom zajednicom, koja je "osudila krađu izbora u Srbiji".

Prvo je javila da "zbog krađe izbora sa Vučićem niko od državnika neće da razgovara", a onda stigne slika kako ga Makron grli i vest da su pili konjak. Francuski.

Pa je Nova objavila da "Brisel energično osuđuje A. Vučića zbog krađe izbora", a Vučić vodi "srdačne i konstruktivne razgovore" sa Fon der Lajenovom kad god se sretnu - i u Davosu u januaru, i u Minhenu u februaru.

Danas - poslednja replika u vicu, kulminacija, finale posle kojeg ide grohotan smeh.

Šta je bilo?

Kasno po podne na portalu je objavljena ekskluzivna vest: "ODIHR potvrdio: U Srbiji se desila izborna krađa, vlast nije objasnila masovne migracije birača". (Za one koji politiku prate tek na pola uva da objasnimo: ODIHR je "Kancelarija OEBS za demokratske institucije i ljudska prava", a narečeni izveštaj je sastavila misija za posmatranje vanrednih parlamentarnih izbora 17. decembra, koja je u Srbiji boravila na poziv naše države. Đilasova "Srbija bez nasilja" sve je svoje nade polagala u ocenu ove institucije, da će ODIHR potvrditi njihovu priču o pokradenim izborima. Razni evroparlamentarci, Šideri, Kramonove i Grošelji bili su dobri za zamajavanje srpske javnosti, ali izveštaj ODIHR se, kad je reč o regularnosti izbora, jedini pika, samo se on odistinski računa...

E pa, Nova je danas po podne javila da je "ODIHR potvrdio izbornu krađu". Novoj se, znači, na papiru prividela ona stvar. Jer, ispostavilo se nepun sat kasnije, kad je sadržaj izveštaja objavljen, da u njemu "izborne krađe" nema!

Dokument, inače dosadan tekst jer je pisan birokratskim rečnikom i nikakvih ekskluziva ni zapaljivih stvari u njemui nema, sadrži preporuke i savete o tehnici koju treba primeniti na sledećim izborima. Koga zanima, neka ga nađe na nekom portalu i neka čita.

A ko u njemu vidi "potvrdu krađe", neka se polako sam uputi kod psihijatra. Lako će ga naći, samo neka sledi Šolakove medije.

Bonus video:

03:02

VESIĆ OŠTRO! ĐILAS I ŠOLAK HOĆE NA VLAST PREKO MEDIJA: Njihova jedina politika je negiranje svega što se radi ODMAH POKREĆU HAJKU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track