DECA I STARI ĆE OSTATI BEZ MEDIKAMENATA: Srpska lista reagovala na oduzimanje lekova od strane tzv. Kosovske policije
Foto: Kurir

saopštenje

DECA I STARI ĆE OSTATI BEZ MEDIKAMENATA: Srpska lista reagovala na oduzimanje lekova od strane tzv. Kosovske policije

Politika -

Srpska lista ocenila je da su prištinske vlasti današnjim upadom u apoteke i oduzimanjem medikamenata, nakon što su u prethodnom periodu od Srba oduzeli hranu, sredstva za higijenu, plate, penzije i socijalna davanja, ispunili sve uslove za izazivanje humanitarne katastrofe u srpskim sredinama na Kosovu pred očima čitavog sveta, prenosi Kosovo Online.

Kako se navodi u saopštenju, antisrpski režim iz Prištine, na čelu sa Aljbinom Kurtijem, je ohrabren pasivnošću međunarodne zajednice po pitanju ukidanja dinara i zabrane ulaska srpske robe na KiM danas i naredio upad u srpske apoteke na severu Kosova.

- Deca, stari i svi oni kojima su potrebni medikamenti će ostati bez lekova zbog režima u Prištini, čime se nastavlja politika uskraćivanja prava na lečenje, kao i svih ostalih prava za naše sugrađane. Podsećamo da su kupci u tim apotekama bili svi građani bez obzira na nacionalnost. Hiljade srpske, ali i albanske, bošnjačke, romske, goranske i druge dece je izlečeno lekovima iz tih apoteka - ukazuje se u saopštenju.

Kako se dodaje, ako se zna da je proleće period u godini kada su respiratorni virusi najprisutniji među starima i dečijom populacijom, nakon ove akcije očuvanje zdravlja i lečenje se ugrožava za najranjivije kategorije stanovništva.

- I to nije slučajno, već namerno i smišljeno uskraćivanje prava i dodatna eskalacija situacije na terenu - ističe se.

Kako se navodi, imajući u vidu da svih ovih godina Kurti i prištinske vlasti ništa nisu učinile pozitivno za građane na Kosovu, da nije otvorena nijedna fabrika, autoput, ostalo im je da u izbornoj godini sada svojim glasačima svakodnevno serviraju mržnju prema Srbima i svemu što je srpsko.

Današnji upad u srpske apoteke je pored ugnjetavanja Srba pokušaj da se skrene pažnja javnosti sa korupcionaških afera Kurtijevog režima, kao i procesa za trgovinu ljudima i narkoticima koji se vode protiv njegovih kandidata za funkcije u kosovskim institucijama, saopšteno je.

- Po hiljaditi put javno ponavljamo da je odgovornost za Kurtijeva nedela prema Srbima i na predstavnicima međunarodne zajednice koji pokušavaju da se sakriju i 'spasu obraz' sporadičnim saopštenjima. Vreme kada su trebali da reaguju je davno prošlo, šta više, svakim danom koji prođe bez konrektne reakcije prema Kurtiju na terenu se ogleda kao vetar u leđa ovakvim Kurtijevim antisrpskim akcijama - zaključuje se u saopštenju.

Kurir.rs/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.

Bonus video:

02:54

KORISTE SISTEM ANAKONDE NA KiM, KAKO BI ISPRAZNILI PROSTOR OD SRBA! Petronijević: Kurti ne radi ništa sam, zamazuju oči Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track