OGLASILA SE DELEGACIJA SRBIJE U PSSE Srbija i Kipar glasali protiv izveštaja o članstvu Prištine u Savetu Evrope
Foto: Robert Harding Productions / robertharding / Profimedia

OGLASILA SE DELEGACIJA SRBIJE U PSSE Srbija i Kipar glasali protiv izveštaja o članstvu Prištine u Savetu Evrope

Politika -

Delegacija Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope saopštila je da su srpska delegacija i član kiparske delegacije u Odboru za pravna pitanja i ljudska prava glasali protiv nacrta mišljenja o članstvu tzv. države Kosovo u Savetu Evrope.

"Delegacija Narodne skupštine u PS SE je poručila da su članovi naše delegacije u Odboru Aleksandar Mirković, Dubravka Filipovski i član Odbora sa Kipra Konstantinos Efstatiju glasali protiv", navodi se u saopštenju iz Skupštine Srbije.

Šefica srpske delegacije u PS SE Biljana Pantić Pilja potvrdila je za Tanjug da su, pored Mirkovića, Filipovski i Efstatioua koji su glasali protiv, u Odboru za pravna pitanja 23 člana glasala za, dok je jedan bio uzdržan.

Istovremeno, za nacrt mišljenja o članstvu tzv. Kosova u Savetu Evrope glasalo je 30 članova Odbora za jednakost i nediskriminaciju, četvoro je bilo uzdržano, a dva člana srpske delegacije, Elvira Kovač i Jelena Milošević, glasali su protiv.

Iz PS SE su ranije na društvenoj mreži Iks objavili da je Odbor za pravna pitanja i ljudska prava "jednoglasno podržao povoljni izveštaj Odbora za politička pitanja i demokratiju i predložio nekoliko amandmana kako bi se rešila ključna pitanja na Kosovu".

Ta objava je, u međuvremenu, izbrisana i objavljena je nova u kojoj piše da je Odbor podržao izveštaj, ali je izostavljena formulacija jednoglasno.

"Odbor je podržao povoljni izveštaj Odbora za politička pitanja i demokratiju i predložio nekoliko amandmana kako bi se rešila ključna pitanja na Kosovu", navodi se u novoj objavi na društvenoj mreži Iks.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track