SRAMOTA! Upravo tako su Grci na naslovnici opisali glasanje u PSE! Grčki poslanici glasali za sramni predlog Bakojanijeve sem nje
Foto: YT/Kosovoonline, Printscreen

sramni presedan u strazburu

SRAMOTA! Upravo tako su Grci na naslovnici opisali glasanje u PSE! Grčki poslanici glasali za sramni predlog Bakojanijeve sem nje

Politika -

Samo Nina Kasimati iz Sirize nije odstupila ni za milimetar

ATINA - Četvoro od pet grčkih poslanika u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope u Strazburu glasalo je za sramni predlog Dore Bakojani, šefice kluba grčkih poslanika u tom evropskom telu.

Podsetimo, Parlamentarna skupština Saveta Evrope dala je sinoć, sa 131 glasom "za", zeleno svetlo za članstvo lažne države Kosovo u toj organizaciji, što je nepojmljiv presedan u istoriji te panevropske institucije, te u potpunosti suprotno međunarodnom pravu.

Popularni grčki Pronjuz (Pronews.gr) objavio je jutros na poziciji broj 1 na naslovnoj strani fotografiju Bakojanijeve i članak čiji naslov počinje rečju sramota.

Dora Bakojani
foto: Pronews.gr printscreen

List ocenjuje da Micotakisova vlada uzrokuje pogoršanje odnosa sa zemljom koja je tradicionalni prijatelj Grčke pošto je Dora Bakojani, inače sestra grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa, predložila Parlamentarnoj skupštini SE da podrži ulazak tzv. Kosova u Savet Evrope iako sama država Grčka tu lažnu državu ne priznaje.

Na kraju, konstatuje grčki medij, taj njen predlog je u parlamentu SE prihvaćen. Štaviše, Grci u tekstu poimence navode četvoro poslanika koji su glasali "za", a to su: sama Dora Bakojani, Ana Eftimou, Jorgos Stamatis, Evripidis Stilijanidis.

Jedina koja je glasala protiv, na svoju čast kako su naveli, jeste Nina Kasimati iz Sirize dok su Aleksis Cipras i Jorgos Papandreu bili uzdržani.

Sa 131 glas za, 29 protiv i 11 uzdržanih, PSE je podržala predlog za prijem nepriznatog osova u članstvo.

Dora Bakojani
foto: Pronews.gr printscreen

"Dakle, ukratko, Micotakisova vlada ne vidi nikakav problem u tome što otcepljuje deo teritorije pravoslavne Srbije i stvara nezavisnu državu koja u bliskoj budućnosti može da se prisajedini Albaniji i tako stvori tzv. Vdeliku Albaniju (što i jeste krajnji cilj), ali je isto tako veoma uznemirena ako se nešto slično desi u Ukrajini, čime se okreće protiv suverene države koja je tradicionalno povezana sa Grčkom i Rusijom.

Ko je Teodora Bakojani?

Teodora Dora Bakojani, rođena 1954, tokom političke karijere zauzimala je više važnih funkcija u grčkoj državi pa je tako bila prva žena šef diplomatije u Grčkoj, te prva žena gradonačelnik u istoriji Atine i to za vreme Olimpijskih igara.

Potiče iz ugledne i uticajne političke porodice koja bi se mogla nazvali grčkim Kenedijevima. Ona je prvo i najstarije od četvoro dece pokojnog Konstantinosa Micotakisa, nekadašnjeg grčkog premijera, još iz vremena Jugoslavije kog se građani Srbije i te kako sećaju, posebno po podršci Srbiji i ličnom prijateljstvu s pokojnim Slobodanom Miloševićem.

Takođe, Dora je rođena sestra sadašnjeg grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa.

Iz braka sa novinarom Pavlosom Bakojanijem rodila je ćerku i sina Kostasa koji se takođe bavi politikom.

Dora Bakojani
foto: YT/Kosovoonline

U Srbiji su, ocenjuje grčki medij, besni na Doru Bakojani i ne samo na nju nego na celu Grčku, što nije dobro za Grčke, koja su tokom istorije, u kriznim vremenima, navodni zapadni saveznici prvu napuštali a sa ovakvim ponašanjem teško da će ikada moći da traži pomoć od Srba.

Kosovo nije samo regija, područje. To je srpska teritorija i stoga Srbi smatraju da je to (kao što i jeste) sakaćenje svoje teritorije.

Na žalost onih koji su tako glasali, osim Nine Kasimati, oni ne razumeju ozbiljnost ove materije ali ni posledice koje mogu da uslede po zemlju.

Srpska predstavnica Biljana Pantić Pilja nazvala je Doru Bakojani nepoištenom i licemerkom.

"Ovim što radite, otvarate Pandorinu kutiju, rekla je srpska poslanica u PSE obraćajući se direktno Dori Bakojani, te naglašavajući da će ovo imati posledice i po Grčku.

Gledajući ono što se dešavalo poslednjih nekoliko godina, lako bi se moglo reći ili pretpostaviti da je Micotakisova vlada tražila ili u najmanju ruku nije predupredila ili kidanje grčkih veza sa zemljama istomišljenicama koje su tokom istorije čvrsto stajale uz nju i na njenoj strani.

U ovom trenutku, moderne SAD i EU su jedine koje su alergične na pravoslavnu povezanost i osećaju se zadovoljnima kada ih ponište jer su protiv njihovih interesa.

Kurir.rs/SĐP/Pronews.gr

Bonus video:

00:36

ZAKONI SU KAO IZ SREDNJEG VEKA! Ekspert obrazložio rupe u zakonu za OPASNE PSE: Predložila novi član koji bi sve promenio?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track