IZBORI U BEOGRADU Grupa građana '1 od 5 miliona-Beogradski front' izlazi na izbore s listom 'Ritam grada'
Foto: Stefan Stojanović MONDO

IZBORI U BEOGRADU Grupa građana '1 od 5 miliona-Beogradski front' izlazi na izbore s listom 'Ritam grada'

Politika -

Grupa građana "1 od 5 miliona - Beogradski front" je najavila zajednički nastup na beogradskim izborima 2. juna na listi koja će se zvati "Ritam grada".

Prvi na listi i kandidat za gradonačelnika ove koalicije biće advokat Dušan Teodosijević.

Predsednik "Beogradskog fronta" Nemanja Petrović je rekao novinarima da su "izbori u skladu s Ustavom i zakonima raspisani za 2. jun i mi ćemo na njih izaći. Oni moraju tada biti održani".

Dodao je da ne doleze u obzir avgust, septembar ili oktobar kao potencijalni datumi održavanja beogradskih izbora.

"Pregovori dela opozocije, tačnije, Dragana Đilasa i vlasti nas ne zanimaju. Upozoravamo jedne i druge da se ne igraju sa Ustavom i zakonima i strpljenjem građana jer će imati ljude na ulicama" - rekao je Petrović.

Posebno je naglasio da će biti masovnih protesta ukoliko izbori ne budu 2. juna za kada su zakazani.

"Mi smo ti koji su poslednjih 10 godina organizovali najmasovnije proteste. Pojedinci iz opozicije su stojali sa strane i skupljali političke poene. Tu pre svega mislim na Dragana Đilasa, s čijom odlukom da se ne ide na izbore 2. juna se ne slaže ni dobar deo njegovih partnera" - rekao je Petrović.

On je tražio od Đilasa da objasni kako je to 2023. godine bilo normalno da traži da beogradski izbori budu odvojeni od ostalih lokalnih, a da sada traži potpuno suprotno - da svi budu istog dana.

Bonus video:

06:25

DA LI SU JUNSKI BEOGRADSKI IZBORI DOBRA ODLUKA? Eksperti tvrde: Vučić izbio glavni adut opozicije, neće biti reprize 2020. godine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track