Đilas zvanično o kandidaturi u sredu ili četvrtak

Đilas zvanično o kandidaturi u sredu ili četvrtak

Politika -
Osim Tadića, ulazak u trku za mesto prvog čoveka već najavili bivši premijer Zoran Živković i aktuelni predsednik beogradske opštine Vračar Branimir Kuzmanović

BEOGRAD - Zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas trebalo bi da se, kako se očekuje, u sredu ili četvtak i zvanično kandiduje za predsednika demokrata na stranačkim izborima zakazanim za 10. novembar, rečeno je danas Tanjugu u DS. Predizborne aktivnosti unutar DS su u punom jeku, aktuelni lider demokrata Boris Tadić je u ovom trenutku akcenat u kampanji stavio na centralnu Srbiju, s obzirom da su vojvođanski i beogradski odbori uoči poslednje sednice Glavnog odbora stranke stali na stranu Đilasa.

Osim Tadića, koji je kandidaturu istakao na sednici Glavnog odbora, ulazak u trku za mesto prvog čoveka stranke najavili su bivši premijer Srbije Zoran Živković i aktuelni predsednik beogradske opštine Vračar Branimir Kuzmanović. U toku je izjašnjavanje opštinskih odbora, koje bi trebalo da bude završeno do četvrtka, kada se očekuje da Đilas odluči o kandidaturi za predsednika stranke.

Đilas je u subotu u Kragujevcu najavio da će odluku o prihvatanju kandidature za predsednika DS doneti posle izjašnjavanja stranačkih odbora u Srbiji. Prethodno je Predsedništvo Demokratske stranke 27. septembra izabralo članove Organizacionog odbor za pripremu predstojeće izborne skupštine, na kojoj će biti birani predsednik i drugi rukovodeći organi stranke. U narednim danima trebalo je da Organizacioni odbor odredi kvote za lokalne odbore, odnosno broj delegata koji će predstavljati pojedine opštine na izbornoj skupštini, za šta postoje jasni jasni matematički kriterijumi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track